ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινο-αιγυπτιακή ένταση για τη συνθήκη του 1979

Ισραηλινο-αιγυπτιακή ένταση για τη συνθήκη του 1979
Την έντονη δυσαρέσκεια του Ισραήλ προκάλεσε η δήλωση του Αιγύπτιου πρωθυπουργού, Εσάμ Σαράφ, ότι η ειρηνευτική συμφωνία του 1979...

Την έντονη δυσαρέσκεια του Ισραήλ προκάλεσε η δήλωση του Αιγύπτιου πρωθυπουργού, Εσάμ Σαράφ, ότι η ειρηνευτική συμφωνία του 1979, ανάμεσα στις δύο χώρες, δεν είναι «ιερή».

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Ισραήλ για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Ράφι Μπαράκ, «διατύπωσε τη δυσαρέσκεια του Ισραήλ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Αιγυπτίων αξιωματούχων» όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ».

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του υπουργείου στην Ιερουσαλήμ, διήρκεσε μόλις 30 λεπτά.

Ο Μπαράκ δήλωσε στον πρεσβευτή της Αιγύπτου, Γιάσερ Ρέντα, ότι το Ισραήλ «δεν σκοπεύει να επανεξετάσει τη συνθήκη του Καμπ Ντέιβιντ του 1979 κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να γίνει μονομερώς».

Οι δηλώσεις του Αιγύπτιου πρωθυπουργού έγιναν χθες, Πέμπτη, λίγες μόλις ημέρες μετά την εισβολή Αιγύπτιων διαδηλωτών στην ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο.