ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Γκιουλ στη Γερμανία

Επίσκεψη Γκιουλ στη Γερμανία
Τη Γερμανία επισκέπτεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ...

Τη Γερμανία επισκέπτεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, αύριο Δευτέρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Κρίστιαν Βουλφ και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τους οποίους αναμένεται να συζητήσει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Εκτός αυτού, στο επίκεντρο θα είναι η δήλωση Γκιουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF χθες, ότι η πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα της μετανάστευσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Γκιουλ επέκρινε ειδικά την τροποποίηση που είχε γίνει το 2007 στο νόμο για την μετανάστευση η οποία προβλέπει ότι οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην Τουρκία μπορεί να μεταναστεύσει στη Γερμανία εάν ζει εκεί ο ή η σύζυγός του μόνο εάν μπορεί να αποδείξει ότι γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.

Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες είχε καλέσει τους Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία να μάθουν τη γλώσσα της χώρας η οποία τους φιλοξενεί ώστε να ενσωματωθούν καλύτερα. Επανέλαβε την έκκλησή του στη συνέντευξή του στο ZDF.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει επανειλημμένα έντονο εκνευρισμό στη Γερμανία λέγοντας στους συμπατριώτες του που ζουν ως μετανάστες εκεί να διατηρούν την τουρκική τους ταυτότητα και να διδάσκουν τα παιδιά τους τουρκικά προτού τα διδάξουν γερμανικά.