ΚΥΠΡΟΣ

Στο δικαστήριο ξανά ο υπουργός που κατηγορείται για συμμετοχή σε όργιο

Στο δικαστήριο ξανά ο υπουργός που κατηγορείται για συμμετοχή σε όργιο

Ενώπιον «δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Λευκωσία προσάγεται εκ νέου σήμερα ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος κρατείται παράνομα από τις 13 του μήνα στα κατεχόμενα.


Οι αστυνομικές αρχές του ψευδοκράτους κατηγορούν τον πρώην υπουργό για ερωτικό αδίκημα με δύο ανηλίκους και έναν ενήλικα και σεξουαλική σχέση ενάντια στους νόμους της φύσης .

Η σύλληψη έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου ο κ. Σαρρής προέβαινε σε άσεμνη πράξη με έναν 15χρονο, ενώ στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ένας 18χρονος, σύμφωνα με πηγές του ψευδοκράτους.


Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος, ο κ. Σαρρής προσέρχεται ενώπιον του «δικαστηρίου» για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του.

Η «αστυνομία» είχε ζητήσει την περασμένη Δευτέρα την 8ήμερη «κράτηση» του κ. Σαρρή και των συγκατηγορουμένων του, ώστε να λάβει επιπρόσθετες καταθέσεις, το «δικαστήριο» όμως αποφάσισε την Τρίτη τη διήμερη παράταση της παράνομης κράτησης, η οποία λήγει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, τα ενδεχόμενα από τη σημερινή έκβαση της διαδικασία είναι είτε η άμεση απελευθέρωση του κ. Σαρρή, είτε η ανανέωση της παράνομης προσωποκράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες.