ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Οι σπεκουλαδόροι και τα εγγόνια μας

Οι σπεκουλαδόροι και τα εγγόνια μας

Το τι ακούω από χθες το βράδυ με την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης της Ελλάδας από Κομισιόν και ΔΝΤ δεν περιγράφεται.

Οι ανόητοι και οι φανατικοί υποστηρικτές της καταστροφής περιμένουν τώρα να χαρακτηριστεί πτωχευμένη η Ελλάδα και να συμβούν τα εξής: να σταματήσουν Δημόσιο και Ταμεία να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις, να κλείσουν όλα τα μαγαζιά, μέχρι και για συσσίτια για τους Έλληνες πολίτες μιλάνε.

Οι σπεκουλαδόροι που είτε από άγνοια, είτε γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα ρίξουν την Κυβέρνηση, είναι αυτήν την στιγμή οι βασικοί εχθροί της Ελλάδας. Είναι η πέμπτη φάλαγγα που παίζει με τη σωτηρία της Ελλάδας, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν κάτι από τον τρόμο του κοινού.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί φυσικά και η Ελλάδα εξασφαλίζει την επιβίωσή της για τα επόμενα χρόνια με αίμα βέβαια, και θυσίες από το λαό της, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά.

Εκείνο που έχει σημασία όμως, είναι ότι ακόμα και τα εγγόνια μας θα πληρώνουν τα όσα λάθη και όσα εγκλήματα έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες από τις ελληνικές κυβερνήσεις, γιατί η επιμήκυνση του χρέους για 30 χρόνια αυτό ακριβώς σημαίνει: ότι τα εγγόνια μας θα πληρώνουν τα δικά μας λάθη.

Αυτό έχει σημασία για τις επόμενες γενιές και όχι οι αρλούμπες και οι ανοησίες των σπεκουλαδόρων του καλοκαιριού.