ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Πριν πολλά χρόνια, κάπου 50 και βάλε, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής – όχι βέβαια ο Κωστάκης, αλλά ο άλλος, ο αείμνηστος με τα φρύδια – είχε πει την περίφημη φράση:

-Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Και δεν ήταν μια ρητορική ερώτηση. Είχε συγκεκριμένη στόχευση τα ανάκτορα, γιατί τότε η άμοιρη αυτή χώρα είχε και βασιλιάδες. Και οι βασιλιάδες της Ελλάδας ήταν πάντα φερέφωνα και δούλοι των μεγάλων δυνάμεων (άλλοτε των Γερμανών, άλλοτε των Άγγλων και πριν τους σιχτιρίσουμε των Αμερικανών).

Και επειδή εκτελούσαν εντολές των ξένων δυνάμεων ανακατευόντουσαν και στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Άλλοτε αρνούνταν να υπογράψουν νόμους της κυβέρνησης και άλλοτε δεν δεχόντουσαν υπουργούς που όριζε η νόμιμη κυβέρνηση. Μπανανία δηλαδή.

Σήμερα όλος ο κόσμος υποβάλλει το ίδιο ερώτημα: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Οι πιο ψαγμένοι, ας πούμε, πολιτικά δίνουν την απάντηση ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Αμ δε. Αυτός φαίνεται στην επιφάνεια. Άλλος κυβερνά αυτή τη χώρα. Ο κ. Θύμιος. Ποιος Παπανδρέου και ποιος Βενιζέλος και ποιος Πάγκαλος.

Ο κ. Θύμιος πάνω απ’ όλα. Αυτός ο τύπος με το βαμμένο μαλλί και τη ντουντούκα στο χέρι. Ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο πρόεδρος των ταξιτζήδων. Αυτός κυβερνά αυτή τη χώρα. Κλείνει όποτε γουστάρει τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τους αρχαιολογικούς χώρους, ανοίγει τα διόδια να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα, γράφει στα αρ….. του όλους τους νόμους της χώρας, βγάζει τη γλώσσα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πετάει λάδια στους δρόμους να μην κινούνται άλλα αυτοκίνητα, φυλακίζει τουρίστες σε πλοία και αεροδρόμια.

Γίγαντας ο κ. Θύμιος. Γίγαντας παρανομίας απέναντι σε νάνους της πολιτικής.

Και περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση που έχει δώσει τα κλειδιά αυτής της χώρας στον κ. Θύμιο να μας σώσει από την πτώχευση;

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;