ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Newsbomb.gr έδωσε το στίγμα των αποτελεσμάτων

Το Newsbomb.gr έδωσε το στίγμα των αποτελεσμάτων

Με αέρα νίκης ο κ. Α. Σαμαράς και με ισχυρή εντολή ελέγχου στην εξουσία ο κ. Αλ. Τσίπρας

Συγκεκριμένο μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία στέλνει το εκλογικό σώμα.

Δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά ενώ ταυτοχρόνως δίνει εντολή στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να διαδραματίσει το ρόλο της δύναμης που θα ελέγξει την εξουσία.

Αυτό το μήνυμα έδωσε πρώτο, πριν απ’ όλα τα άλλα ΜΜΕ, το Newsbomb.gr”. Λίγο πριν από τις επτά το απόγευμα, έδωσε με σοβαρότητα, αξιοπιστία και εγκυρότητα την αποτύπωση των τάσεων για το νέο πολιτικό σκηνικό.

Τη δεύτερη επιβεβαίωση δίνει το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δίνει προβάδισμα της Ν.Δ. κατά 2,5%. Αναλυτικότερα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,6% και 129 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,1% και 72 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 12,3% και 32 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,6% και 20 έδρες, η Χρυσή Αυγή 6,9% και 18 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά 6,3% και 17 έδρες και το ΚΚΕ 4,5% και 12 έδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Singular Logic, στη νέα Βουλή συμμετέχουν επτά κόμματα, ενώ το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής είναι μειωμένο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, και διαμορφώνεται στο 4%.

Τι δίνουν τα στοιχεία

Όπως σας ενημέρωσε το “Newsbomb.gr” στο νέο πολιτικό σκηνικό αναδεικνύεται νικητής ο κ. Αντώνης Σαμαράς και επιβεβαιώνεται η άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την πρώτη και αδιαμφισβήτητη πολιτική δύναμη. Ωστόσο, είναι πλέον προφανές πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι ισχυροποιημένος και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να ασκήσει άμεσο και αποτελεσματικό έλεγχο προς την εξουσία και προς την κυβέρνηση που θα προκύψει.

Όπως γράψαμε, ρυθμιστικό ρόλο για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα έχει το ΠΑΣΟΚ στη θέση του τρίτου κόμματος. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν όλες οι εκτιμήσεις για τα λοιπά κόμματα.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», η «Χρυσή Αυγή», η «Δημοκρατική Αριστερά» και το ΚΚΕ κατέλαβαν τις θέσεις της ήσσονος αντιπολίτευσης ώστε να διαμορφώσουν τις τελικές ισορροπίες την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός ο Σαμαράς, νικητής (όπως και να 'χει) ο Τσίπρας

Η εκτίμηση της Singular Logic για τα αποτελέσματα των εκλογών