ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τάνια Ιακωβίδου φέρνει στη Βουλή η παραίτηση Σπηλιωτόπουλου

Την Τάνια Ιακωβίδου φέρνει στη Βουλή η παραίτηση Σπηλιωτόπουλου

Πολλές ειδήσεις αλλά και σενάρια έβγαλε η παρουσίαση της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Μπορείς» του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Με πρώτη, φυσικά, την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα της Β' Αθήνας προκειμένου να αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στην Αθήνα. Τη θέση του κ. Σπηλιωτόπουλου στη Βουλή, και μάλιστα ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη συμφωνία με την τρόικα, καταλαμβάνει η κ. Τάνια Ιακωβίδου καθώς ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Παπαθανασίου αρνήθηκε τη θέση.

«Λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων, δεν θεωρώ σωστό να αποδεχθώ τη θέση στη Βουλή. Είναι επιλογή μου να τιμήσω στο ακέραιο την αποστολή που μου ανατέθηκε, δουλεύοντας με σοβαρότητα και συνέπεια, όπως έχω πράξει στο σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαθανασίου, ανοίγοντας έτσι την πόρτα του κοινοβουλίου για τη δημοσιογράφο.

photo3

Η δεύτερη «είδηση» της παρουσίασης του κ. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος υιοθέτησε λίγο από το στυλ Θεοδωράκη επιλέγοντας ασύρματο μικρόφωνο και κίνηση στη σκηνή, δεν ήταν άλλη από την παρουσία, επίσημη στο πλάι του, της συντρόφου του Αναστασίας Λεονάρδου, κόρης του εφοπλιστή Παναγιώτη Λεονάρδου.

photo1

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε, εκ νέου, να υπάρξει σύμπηξη δυνάμεων ενώ με την κίνησή του να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική έδρα, αυξάνει την πίεση προς το γαλάζιο αντάρτη. Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης που είχε προτείνει να παραιτούνται από βουλευτές οι υποψήφιοι στο Δήμο Αθηναίων, ήδη από το 2006. Ωστόσο, ούτε όταν εξελέγη το 2006, ούτε βέβαια και τώρα υλοποίησε όσα ο ίδιος πρότεινε. Τί θα πράξει τώρα; Οι περισσότεροι επιμένουν ότι θα κάνει πώς δεν άκουσε...

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Σπηλιωτόπουλος