ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014, Αποτελέσματα: Πώς θα κυβερνήσουν την επόμενη μέρα;

Ευρωεκλογές 2014, Αποτελέσματα: Πώς θα κυβερνήσουν την επόμενη μέρα;

Με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο την Χρυσή Αυγή και με κοινοβουλευτική δύναμη 152 βουλευτών η ΝΔ βλέπει… πολιτική σταθερότητα

Ένας από τους παράγοντες που δείχνει να απασχολεί σφόδρα το πολιτικό σύστημα είναι το γεγονός ότι εκτός από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται τρίτο κόμμα ακόμα πιο πάνω και από την Ελιά/ ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα κι αν από το αποψινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν προκύψουν πρόωρες εθνικές εκλογές είναι γεγονός ότι η χώρα θα μπει σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Ακόμα δηλαδή κι αν ισχύει αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, είναι βέβαιον ότι μέσα στη Βουλή το κυβερνητικό σχήμα αν δεν αναζητήσει επιπλέον συνέργιες με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς του ευρύτερου «μνημονιακού τόξου» θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Και το πρόβλημα αυτό θα γίνει εμφανές όταν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εφαρμόσει όλες αυτές τις σκληρές μνημονιακές επιταγές που έχει υπογράψει για την τριετία 2014 – 2017. Ο αριθμός των 152 βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση φαντάζει πολύ μικρός και «επικίνδυνος» όταν ο λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του αναδεικνύοντας πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή παρά τις διώξεις και τις φυλακίσεις που έχουν υποστεί τα στελέχη και οι βουλευτές της.

Το πολιτικό προσωπικό έχει ήδη αρχίσει να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του στα τηλεοπτικά πάνελ για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αν και κανείς δεν μπορεί αν δώσει μια σοβαρή ερμηνεία για την πρόθεση του ελληνικού λαού.

Το μόνο βέβαιο είναι πως κανείς δεν δείχνει να έχει πάρει το μήνυμα και κανείς δεν έχει καταλάβει τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα ποσοστά αν γίνει αναγωγή τους σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Ο Βενιζέλος πήρε παράταση… αλλά για πόσο;

Exit polls 2014: Tα τελικά αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές

Αποτελέσματα Εκλογών 2014: Τα exit polls για την Περιφέρεια Αττικής