ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Ο Βενιζέλος πήρε παράταση… αλλά για πόσο;

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Ο Βενιζέλος πήρε παράταση… αλλά για πόσο;

Ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά για την επόμενη μέρα

«Φιλί ζωής» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στο διαμελισμένο Κίνημα φαίνεται πως δίνει η κάλπη των ευρωεκλογών.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για την Ελιά δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς, ωστόσο είναι προφανές πως ο Ευ. Βενιζέλος παίρνει παράταση στην ηγεσία του κόμματος την ώρα που οι μνηστήρες αυξάνονται.

Τα στρατεύματα συγκεντρώνονται γύρω από τον Ευ. Βενιζέλο, τα σχέδια για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ καταστρώνονται, αλλά προς το παρόν ακυρώνονται.

Ο πρώτος «μνηστήρας», ο γιος του ιδρυτή, Γιώργος Παπανδρέου, θα περιμένει λίγο ακόμα για την αντεπίθεση, ροκανίζοντας λίγο λίγο την καρέκλα του κ. Βενιζέλου.

Οι εκβιασμοί του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι θα πέσει η κυβέρνηση αν το ποσοστό της Ελιάς είναι αρνητικό φαίνεται πως έπιασαν τόπο και οι πολίτες στήριξαν τους «σοσιαλιστές», έστω και στο μικρό ποσοστό, για τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ, του 8%.

Το αποτέλεσμα της Ελιάς έχουν κάθε λόγο να το πανηγυρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού το λεγόμενο «δεκανίκι» της κυβέρνησης Σαμαρά κατάφερε να κρατηθεί όρθιο, δίνοντας ταυτόχρονα «ανάσα» και στην δικομματική.

Τα… βάσανα ωστόσο του Ευ. Βενιζέλου δεν τελειώνουν εδώ. Είναι δεδομένο πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν διεργασίες στην Κεντροαριστερά και ζυμώσεις για την επόμενη μέρα.

Το θέμα είναι ποιος θα βγει μπροστά και θα αμφισβητήσει τον κ. Βενιζέλο. Θα δημιουργηθεί τελικά η μεγάλη Κεντροαριστερά υπό την ηγεσία του ή για μια ακόμη φορά θα σκορπιστούν τα στελέχη «σαν του λαγού τα τέκνα»;

Ο κ. Βενιζέλος μπορεί να έχει έναν ισχυρό πυρήνα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά παράλληλα έχει και ορκισμένους εχθρούς, ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν θέλουν να βρίσκονται σε ένα κόμμα στο οποίο ηγείτο ο Βενιζέλος με το τεράστιο «ΕΓΩ» και το αρνητικό πρόσημο της τελευταίας πενταετίας. Και φυσικά δεν είναι κανείς διατεθειμένος να απολογείται για τις πράξεις του κ. Βενιζέλου και το παρελθόν του…

Να σημειώσουμε πάντως ότι ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξουν συμμετοχικό ρόλο στην «Νέα Ελλάδα» του Α. Σαμαρά.

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Ανάγκη συσπείρωσης του δημοκρατικού τόξου

Ευρωεκλογές 2014- Αποτελέσματα: Άνοδο 7 μονάδων καταγράφει η ακροδεξιά στην Αυστρία