ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «ενώ γνωρίζει ότι όσα ισχυρίζεται απλά δεν γίνονται, επιμένει να τα εξαγγέλλει» , έκανε λόγο ο Στέφανος Αναγνώστου, απαντώντας στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το ΥΠΟΙΚ ενόχλησε τόσο πολύ τον κ. Τσίπρα «επειδή του γκρέμισε άλλο ένα ψέμα».

Λίγο αργότερα ήρθε μάλιστα απάντηση και από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο υποστήριξε πως ο Γκ. Χαρδούβελης έκρινε απλά σκόπιμο να επισημάνει κρίσιμα τεχνικά στοιχεία που αφορούν το μείζον ζήτημα της έκδοσης εντόκων γραμματίων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

«Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της θητείας του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αυτό ισχύει και κατά τη προεκλογική περίοδο. Δεν επέλεξε ούτε να εξωραΐσει καταστάσεις, ούτε να χαϊδέψει αυτιά. Δεν εμπλέκεται, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί στον προεκλογικό σχεδιασμό των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:

«O κ. Χαρδούβελης, λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό βάρος των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, έκρινε σκόπιμο να επισημάνει κρίσιμα τεχνικά στοιχεία που αφορούν το μείζον ζήτημα της έκδοσης εντόκων γραμματίων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. Ο κ. Χαρδούβελης σταθερά διατυπώνει και τεκμηριώνει τις θέσεις του. Τούτο ίσχυσε όταν υπερασπίστηκε τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και όταν εξέφρασε δημοσίως την άποψη ότι οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας επιθυμούν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης (συνέντευξη στο Βήμα 28/12/2014, συνέντευξη Wall Street Journal 9/1/2015)».

Ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στις επερχόμενες εκλογές θεωρείται ο ΣΥΡΙΖΑ και από την κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία.Ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στις επερχόμενες εκλογές θεωρείται ο ΣΥΡΙΖΑ και από την κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία.