ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Ο Τσίπρας αποκάλυψε πότε θα φορέσει… γραβάτα

Εκλογές 2015: Ο Τσίπρας αποκάλυψε πότε θα φορέσει… γραβάτα

Με ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση, η οποία μάλιστα τον… ώθησε σε αποκαλύψεις, σήμανε το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας – Σίγουρος πως δεν υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Η επικοινωνία του με Σουλτς.

Συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες, βουλευτές της παράταξής του, αλλά και δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γευμάτισε στο εστιατόριο «Αγροτέρα» στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές 2015.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος (και πώς όχι άλλωστε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί των αυριανών εκλογών), ο Αλέξης Τσίπρας, αφού υποστήριξε πως η αίσθηση που εισέπραξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας «δεν συγκρίνεται» με εκείνη πριν από τις εκλογές του 2012, εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο εκλογών, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, αλλά χρειαστεί ψήφο ανοχής ή κάποια συνεργασία.

14911430

Στη συνέχεια, όχι μόνο αποκάλυψε ότι νωρίτερα το Σάββατο (24/1) μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αλλά συμφώνησαν να επικοινωνήσουν ξανά το βράδυ της Κυριακής, μετά την πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Με το κλίμα βέβαια να είναι πιο χαλαρό, οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να θέσουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ένα… καυτό ερώτημα, με αφορμή τα μανικετόκουμπα που φόρεσε στη διακαναλική συνέντευξη της Παρασκευής (23/1): «Γραβάτα, πότε θα φορέσεις;».

«Όταν κουρέψω το χρέος», ήταν η αφοπλιστική του απάντηση… δέσμευση!

«Εγώ δεν αλλάζω dress code» συνέχισε, υποστηρίζοντας πως οι ενδυματολογικές επιλογές του τον χαρακτηρίζουν και δεν θέλει να τις αλλάξει.

14911442

Ερωτηθείς πάντως αν έχει αποφασίσει για το ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του, αλλά και για την πρότασή του σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας, αρκέστηκε να δηλώσει: «Θα το σκεφτώ το βράδυ στο μαξιλάρι μου», παραφράζοντας μάλλον την ιστορική φράση του Χαρίλαου Φλωράκη «να ρωτήσουμε και το μαξιλάρι»…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις