Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία-Κούβα: Επέκταση της αμυντικής συνεργασίας

Ρωσία-Κούβα: Επέκταση της αμυντικής συνεργασίας

Στην επέκταση της αμυντικής-τεχνολογικής συνεργασία, στα πλαίσια της οποίας η Ρωσική Ομοσπονδία θα αναβαθμίσει το κουβανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής της αρμόδιας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, Ανατόλι Πουντσούκ.

Η συνάντηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής Ρωσίας-Κούβας για την εμπορική, οικονομική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία έγινε στο Καζάν, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Ντμίτρι Ρογκόζιν και του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου των υπουργών της Κούβας Ρικάρντο Καμπρίσας.
«Έχουμε συμφωνήσει να επεκτείνουμε τη στρατιωτική-τεχνολογική συνεργασία. Η κουβανική πλευρά έχει ετοιμάσει και μας παρέδωσε έναν κατάλογο των έργων, τα οποία χρειάζεται σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό της κουβανικής βιομηχανίας. Είμαστε έτοιμοι να τα εξετάσουμε γρήγορα και να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος της Κούβας», δήλωσε ο Πουντσούκ.
Πρόσθεσε, ότι η Κούβα επίσης ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση των εμπειρογνωμόνων της με τη συμμετοχή της ρωσικής πλευράς.

Σχετικές ειδήσεις