Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κοινή αεράμυνα Ρωσίας-Καζακστάν

Κοινή αεράμυνα Ρωσίας-Καζακστάν

Σε συμφωνία για τους όρους του κέντρου ραδιοεπικοινωνιών του Καζακστάν από τη Ρωσία ως μέρος του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης των πυραύλων της Ρωσίας, ήρθαν η Μόσχα και η Αστάνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο επικεφαλής του Τμήματος διεθνούς συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Κοσελεφ, είπε ότι το μέτρο θα ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της Ρωσίας και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός ενιαίου περιφερειακού συστήματος αεράμυνας και πυραύλων.

«Θα δώσει επίσης ώθηση στην αμοιβαία επωφελή αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας», πρόσθεσε ο Κοσελεφ.

Οι εγκαταστάσεις ραδιοεπικοινωνίας Balkhash είναι ένα σημαντικό στοιχείο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης των βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια όλων των μελών της Οργάνωσης της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, δηλαδή της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Λευκορωσίας, της Αρμενίας και του Τατζικιστάν.

Το ραντάρ μεγάλων αποστάσεων «Dnepr», το οποίο αποτελεί μέρος της εγκατάστασης Balkhash παρέχει παρατήρηση όλο το 24ωρο του διαστήματος και καταγράφει τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων σε ολόκληρη την νοτιοανατολική περιοχή της Οργάνωσης της Συνθήκης για την Συλλογική Ασφάλεια.

Η Ρωσία έχει από καιρό πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας κοινής ασπίδα αεράμυνας για την CIS, η οποία αποτελεί μία πιο «χαλαρή» οργάνωση πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις