Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Οι Ρώσοι εκδίωξαν υποβρύχιο του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

Οι Ρώσοι εκδίωξαν υποβρύχιο του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

Πλοία επιφανείας και υποβρύχια του ΝΑΤΟ τα οποία προσπαθούν να πλησιάσουν την μάχιμη μοίρα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο, παρακολουθούνται άγρυπνα, δήλωσε την Τετάρτη 9/11, ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής της ναυτικής μοίρας του Βορείου Στόλου προς τη Μεσόγειο Θάλασσα, τόσο πλοία επιφανείας, όσο και υποβρύχια του ΝΑΤΟ, βρίσκονταν κατά μήκος της πορείας των ρωσικών πλοίων.

Στις αρχές Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί δραστηριότητες υποβρυχίου τύπου ‘Βιρτζίνια’ που προσπάθησε να ακολουθήσει τα ρωσικά πλοία.

«Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα τέτοιο σκάφος αυτής της κατηγορίας, μεγάλων διαστάσεων, δεν προορίζεται για δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών», είπε ο Κονασένκοφ.

Πρόσθεσε ότι τα ρωσικά πλοία εντόπισαν ένα ολλανδικό υποβρύχιο και το ανάγκασαν να εγκαταλείψει την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ρωσικό αεροπλανοφόρο, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Παρά τις προσπάθειες ελιγμών του υποβρυχίου, εντοπίστηκε από το σόναρ και παρακολουθήθηκε περισσότερο από μία ώρα, ώστε να αναγκασθεί να εγκαταλείψει την περιοχή στην οποία βρίσκονται τα ρωσικά πλοία», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υποβρύχιο έκανε αδέξιους και επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή των ρωσικών πλοίων και θα μπορούσε να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Το ντίζελ-ηλεκτρικό ολλανδικό υποβρύχιο, που σύμφωνα με δημοσίευμα του Ίντερφαξ, πρόκειται, μάλλον, για το «Wahlroos», εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης στην ανατολική Μεσόγειο, από τα πλοία ‘Σεβερομόρσκ’ και «Αντιναύαρχος Κουλακόφ».

Σχετικές ειδήσεις