ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!

Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!

-Καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση

-Μας έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες «εκτός παιχνιδιού»

Εδώ και πολλά χρόνια οι ΗΠΑ και η ΕΕ προωθούν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αδιαφορώντας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας.

Έπειτα από υπόγειες διαβουλεύσεις και με μεθοδευμένες κινήσεις που πετούσαν την Ελλάδα εκτός «παιχνιδιού» οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρώτα αναγνώρισαν το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε όλες τις διεθνείς συναλλαγές και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Η πρόθεσή τους ήταν ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό. Η Ουάσιγκτον προωθούσε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έστω κι αν δε βρισκόταν λύση στο πρόβλημα της ονομασίας.

Και φυσικά δεν την εμπόδισε κανείς. Άλλωστε εδώ και πολύ καιρό η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι… στον αυτόματο πιλότο.

Το ΝΑΤΟ λοιπόν, σε επίσημη τελετή, παρασημοφόρησε Σκοπιανούς Αξιωματικούς με τα διακριτικά «Μακεδoνία» στις στολές τους.

4-22

Μάλιστα την παρασημοφόρηση κάνει Αμερικανός Ταξίαρχος και Τούρκος Αντιστράτηγος.

2

Σε άλλη φωτογραφία Αμερικανός Ταξίαρχος επιδίδει πλακέτα του ΝΑΤΟ σε Σκοπιανό Αξιωματικό ο οποίος φέρει διακριτικά «Μακεδoνία».

3

Όσο για την Ελλάδα… δεν την ρώτησε κανείς! Δεν απασχόλησε κανέναν αν η Ελλάδα έχει αντιρρήσεις, δεν έλαβε κανείς υπόψιν το βέτο Καραμανλή και τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει η χώρα μας.

Με συνοπτικές διαδικασίες μας έθεσαν εκτός παιχνιδιού.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτη. Ούτε μία επιστολή διαμαρτυρίας.

Το έχουν πάρει άραγε χαμπάρι ή κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου στη Βασ. Σοφίας;

Θα αντιδράσει ο κ. Βενιζέλος ή έχει να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου;

Η Ελλάδα καλείται να αποδεχτεί τη γειτονική χώρα στους κόλπους της Συμμαχίας, παρά την άρνηση των Σκοπίων να υιοθετήσουν μια συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της ονομασίας.

Αν η χώρα μας δεν αντιδράσει τώρα δημιουργούνται τετελεσμένα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα για τις ορέξεις των «γειτόνων» μας και τις προθέσεις των δήθεν συμμάχων μας.

Διαβάστε επίσης:

Think Tank των ΗΠΑ: «Η Ελλάδα το μόνο εμπόδιο για τα Σκόπια στο NATO»

Τίμησαν τον Βούλγαρο Τοντόρ Αλεξαντρόφ ως «μεγάλο Μακεδόνα»...

Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα φταίει που δεν λύνεται το ζήτημα της ονομασίας