ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σταύρος Παπασταύρου: Ποιοι προσπαθούν να «καλύψουν» το φίλο του Σαμαρά;

Σταύρος Παπασταύρου: Ποιοι προσπαθούν να «καλύψουν» το φίλο του Σαμαρά;

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει τη μεγάλη μάχη με τους τοκογλύφους δανειστές και τους «φίλους» εταίρους για να επιτύχει μια συμφωνία που θα παράσχει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να βγει (σε βάθος χρόνου) από την κρίση, εντός των... τειχών το παρακράτος ζει και βασιλεύει!

Ένα παρακράτος που εξακολουθεί να δρα... μνημονιακά και να υποστηρίζει με νύχια και με δόντια την αποτυχία της νέας κυβέρνησης και να υπονομεύει κάθε καλή προσπάθεια, ώστε να επανέλθουν στο προσκήνιο εκείνοι που έβαλαν τις υπογραφές τους στην πτωχοποίηση και την καταστροφή της χώρας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει, άλλωστε, τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά διαχειρίστηκε την αξιοποίηση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ;

Ποιος, αλήθεια, είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει τη δήλωση υπερηφάνειας που μέσα στη Βουλή έκανε ο Σαμαράς, το «μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρου», στην προσπάθειά του να πείσει -τον εαυτό του προφανώς- πως δεν τρέχει... τίποτα από το γεγονός ότι ο άμεσος συνεργάτης του κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα Λαγκάρντ;

Και σα να μην έφτανε αυτό, δημοσίευμα της ιστοσελίδας Olympia.gr αποκαλύπτει το σκοτεινό ρόλο των παρακρατικών μνημονιακών «θυλάκων», που επιχειρούν εδώ και καιρό να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία που έχει κινηθεί από τις αρχές, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση Παπασταύρου.

Η απόπειρα συγκάλυψης και... εξαφάνισης των μαύρων λογαριασμών του Σταύρου Παπασταύρου, πριν από τις εκλογές της 25ης Γενάρη, απετράπη καθώς ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που είχε αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης, όρθωσε ανάστημα στις πιέσεις που του ασκήθηκαν και αρνήθηκε να «ξεχάσει» όσα είχε ανακαλύψει. Του ζητήθηκε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, αλλά εκείνος απάντησε με επίσημη καταγγελία προς την ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Η δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση, μετά την καταγγελία του υπαλλήλου και την εισαγγελική παρέμβαση κατά του Παπασταύρου, θα έπρεπε να αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα θέμα στην επικαιρότητα, αφού μιλάμε για ένα κεφάλαιο ύψους 550.000.000 δολαρίων από το οποίο τα οφέλη για το ελληνικό κράτος μπορεί να είναι τεράστια.

Εντούτοις, ο υπάλληλος που έκανε τις καταγγελίες κατά του προϊσταμένου του και αρνήθηκε να βάλει το φάκελο στο αρχείο, εμφανίζεται από το ρεπορτάζ του Olympia.gr να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της αποπομπής από την υπηρεσία του.

Στόχος; Να πάει η υπόθεση σε άλλα χέρια, πιο... βολικά και από εκεί να καταλήξει στο αρχείο, ώστε ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά, ο Σταύρος Παπασταύρου, να βγει και πάλι... λάδι.

Η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, βέβαια, δεν αλλάζει και ήδη στην κυβέρνηση έχουν ενημερωθεί αρμοδίως για τη δράση του μνημονιακού παρακράτους και τις μεθοδεύσεις των υποτακτικών που το εξυπηρετούν, ώστε να κλείσει η υπόθεση Παπασταύρου.

Γι' αυτό και ο φάκελος αυτός πρέπει όχι μόνο να παραμείνει ανοικτός, αλλά να δημοσιοποιηθούν και όλα τα στοιχεία, ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει με κάθε λεπτομέρεια, ποιοι είναι αυτοί που ενώ εξαθλίωσαν με τις αποφάσεις τους τους πολίτες, φροντίζουν ακόμα και σήμερα να προστατεύουν όσους έπαιξαν βρώμικα παιχνίδια στην «πλάτη» της χώρας.

Αν η υπόθεση Παπασταύρου κλείσει χωρίς ο άμεσος συνεργάτης του Σαμαρά να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, τότε το σφάλμα της κυβέρνησης Τσίπρα και ολέθριο θα είναι και ανεπανόρθωτο...

Σχετικές ειδήσεις