ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Βαραίνουν οι αποκαλύψεις για τον Σταύρο Παπασταύρου

Βαραίνουν οι αποκαλύψεις για τον Σταύρο Παπασταύρου

Ο άνθρωπος που προσπαθούσε να πείσει την τρόικα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει τη βούληση να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, ο Σταύρος Παπασταύρου, βρίσκεται έκθετος από τις συνεχόμενες αποκαλύψεις για τη φερόμενη εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΕΜΒΑΣΜΑ 2,6 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΠΑΝΑΜΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Το όνομα του κ. Παπασταύρου φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση του καταζητούμενου επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά. Οι δύο φέρονται να ήλεγχαν επενδυτική εταιρεία η οποία διαχειριζόταν πάνω από το 50% της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Ο επιχειρηματίας καταζητείται από τις 23 Ιουνίου με διεθνές ένταλμα σύλληψης για δύο υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος 14.500.000 ευρώ, ενώ ο κ. Παπασταύρου έχει κληθεί να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών ως ύποπτος για τα ίδια αδικήματα σε σχέση με λογαριασμό 5.390.000 δολαρίων που ήλεγχαν ο ίδιος, μέλη της οικογένειάς του και μια εταιρεία με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία», σε συνέχεια των ρεπορτάζ για αγορές σε πολυτελή ακίνητα της Νέας Υόρκης από τον κ. Μεταξά, με την υποστήριξη μελών της επενδυτικής ομάδας Παπασταύρου, νεότερα στοιχεία φέρουν τον καταζητούμενο να προσπαθεί να αξιοποιήσει για τη διαφυγή του ιδιωτικό τζετ που ανήκει ή ανήκε σε άλλο συνεργάτη τους, ο οποίος εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με κατάθεση 1.055.246 δολαρίων.

Ο κ. Μεταξάς και το τρίτο πρόσωπο ήλεγχαν επί σειρά ετών εταιρεία με έδρα στον Παναμά, από την οποία εστάλησαν στον κ. Παπασταύρου τα 2.600.000 από τα συνολικά 5.390.000 δολάρια του λογαριασμού του στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Η παναμέζικη εταιρεία έκλεισε «συμπτωματικά» τον Δεκέμβριο του 2014, όταν το ΣΔΟΕ ξεκίνησε την έρευνα για τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά.

Το απίστευτο παρασκήνιο, που σιγά-σιγά έρχεται στο φως, αφήνει έκθετους όλους όσοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, καθώς και το νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δέχθηκε να βγει επίσημη ανακοίνωση του κόμματος προς στήριξη του κ. Παπασταύρου.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελεί πραγματικό στοίχημα για την κυβέρνηση, ώστε να μην πιάσει τόπο η απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης, η οποία επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις