ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τσακίζει» τη διαπλοκή με... επιχορηγήσεις στο Μέγαρο Μουσικής!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τσακίζει» τη διαπλοκή με... επιχορηγήσεις στο Μέγαρο Μουσικής!

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα τσακίσει τη διαπλοκή, όχι μόνο έμειναν στα λόγια, αλλά αντίθετα έπεσαν στο κενό και στο βωμό της πολιτικής προβολής από τα κανάλια και τις εφημερίδες των «μεγαλοεκδοτών».

Για άλλη μια φορά οι πολιτικές μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις πέφτουν στο κενό και αποδεικνύονται λόγια του αέρα.

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος που σε κάθε δημόσια δήλωσή τους διαβεβαίωναν ότι «θα ταράξουμε στη νομιμότητα τη διαπλοκή» και ότι θα τσάκιζαν τη διαφθορά, όχι μόνο έδωσαν παράταση στην απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, αλλά ενέκριναν κονδύλι 600.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους... ιδρυτικούς του σκοπούς!!!

Δείτε τα έγγραφα της απόφασης για το Μέγαρο Μουσικής

megaro 1
megaro 2

Όπως φαίνεται στην υπουργική απόφαση, που όλως τυχαίως εκδόθηκε στις 20 Αυγούστου, το έταιρο «μαγαζί» του ΔΟΛ θα πάρει λοιπόν το 20% της ετήσιας επιχορήγησης, την ώρα που ο λαός χιμάζεται υπό το βάρος του τρίτου μνημονίου και την ώρα που τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας υπο λειτουργούν υπό το βάρος της κατάρρευσης.

Και δεν το λέμε τυχαία αυτό. Ο ίδιος ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε χαρακτηριστικά:

«Όταν κλείνουν νοσοκομεία, γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή όμως για κάποια κτίρια που είναι απέναντι από το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο χαρίζουμε 100 εκατομμύρια σε εγγυήσεις, στο Μέγαρο Μουσικής... πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει. Η κοινωνική συνοχή; Να προασπίσουμε τον αδύναμο ή να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της οικονομική ολιγαρχίας αυτού του τόπου».

Για να προλάβουμε τους «κακόπιστους» θα σημειώσουμε πως όλες οι διαδικασίες της επιχορήγησης προφανώς καλύπτονται από το απαραίτητο πέπλο της νομιμότητας. Όμως όπως έχει αποδείξει η ιστορία ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και πολύ περισσότερο, ότι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι συμβαδίζει με την πολιτική ορθότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Δείτε το βίντεο με τον κ. Τσίπρα, όταν θα... τσάκιζε τη διαπλοκή

Εντελώς τυχαία... δυο ημέρες μετά την υπουργική απόφαση για ενίσχυση της κρατικής επιχορήγησης του Μεγάρου Μουσικής, τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου είχαν στην πρώτη σελίδα ολοσέλιδη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε κόκκινο φόντο με κεντρικό τίτλο: «Μόνος εναντίον όλων», παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό ως ένα αδικημένο και ταλαιπωρημένο μαχητή που τα βάζει με όλους και με όλα.

monos

Μιλάμε βεβαίως για απίστευτη κυβίστιση του Συγκροτήματος που πρίν τις εκλογές του Γενάρη χλεύαζε και «στόλιζε» με άθλιες εκφράσεις τον Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας τον «πρόεδρο δεκαπενταμελούς» που θα διαλύσει τη χώρα...

Μετά την επιχορήγηση, ο κυρ - Σταύρος βλέπει έναν Τσίπρα που παλεύει - όπως μπορείτε να δείτε στον υπότιτλο - «για το στοίχημα της αυτοδυναμίας σε μια καθαρά προσωπική κίνηση που είναι η τελευταία σφυριά στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τα αριστερά ως τα δεξιά»!

Είναι ηλίου φαεινότερο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Ο κυρ - Σταύρος το ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι του ψυχολογικού touching και της πολιτικής προπαγάνδας.

Όπως έχουμε επισημάνει και με σχετικό ρεπορτάζ από το Newsbomb.gr είναι άραγε τυχαίο ότι η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες πήρε παράταση 15 ημερών, ουσιαστικά... επ’ αόριστον γιατί προεκλογικά κανείς δε θα κάτσει να συζητήσει επ' αυτού του θέματος;

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Όνειρο θερινής νυχτός ο πόλεμος με τους νταβατζήδες» είχαμε επισημάνει όλες τις παραπάνω θολές κυβιστήσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Είναι τυχαίο ότι τα κανάλια με τις προσωρινές άδειες και χωρίς να έχουν δώσει δεκάρα τσακιστή από τα χρέη τους θα πάρουν πάνω τους τις διαφημιστικές καμπάνιες των κομμάτων;

Η κυβέρνηση της Αριστεράς και ο πρωθυπουργός δεν έχουν πλέον άλλες δικαιολογίες για τις τραγικές καθυστερήσεις που επέδειξαν στον αγώνα κατά της διαπλοκής που οι ίδιοι κήρυξαν.

Ο ελληνικός λαός είναι υποψιασμένος και έχει πάψει απο καιρό να είναι θύμα της προπαγάνδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας που διεκδικεί ξανά την διακυβέρνηση της χώρας οφείλει εκτός από το να ζητάει «καθαρή» εντολή, να παρέχει «καθαρή» εξουσία και διοίκηση, αλλιώς θα επιβεβαιωθεί η ρήση ενός παλιού κοινοβουλευτικού: «τους νταβατζήδες πολλοί εμίσησαν... τη δόξα ουδείς».

Τι απαντά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Πρόκειται για ποσό 600.000 ευρώ που αποτελεί τμήμα της ετήσιας λειτουργικής επιχορήγησης, η οποία περιλαμβάνεται στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ για το 2015 και εκταμιεύεται παγίως με μερικές καταβολές κατά τακτά χρονικά διαστήματα», απαντά με τη σειρά του το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την ίδια στιγμή, διευκρινίζει πως «η επιχορήγηση αυτή, των 600.000 ευρώ, θα διατεθεί αποκλειστικά για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, καθώς και για τη μερική εξόφληση οφειλομένων μισθών προσωπικού».

Σχετικές ειδήσεις