ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Απίστευτο: Κουκουλώνουν το σκάνδαλο του αιώνα για 90.000 ευρώ!

Απίστευτο: Κουκουλώνουν το σκάνδαλο του αιώνα για 90.000 ευρώ!

Οι αυτοαποκαλούμενοι διώκτες της διαπλοκής Τσίπρας και Καμμένος θα επιτρέψουν να κουκουλωθεί το σκάνδαλο της Siemens με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν 90.000 ευρώ για τη μετάφραση της δικογραφίας από τα ελληνικά στα γερμανικά;

Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Με πρόσχημα τις 90.000 ευρώ που κοστίζει η μετάφραση των εγγράφων της δικογραφίας από τα ελληνικά στα γερμανικά, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πετάξει στο... καλάθι των αχρήστων το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, την υπόθεση της Siemens.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει χρήματα για να μεταφράσει τα βασικά έγγραφα της δικογραφίας, αφού ας μην ξεχνάμε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 15 Γερμανοί κατηγορούμενοι.

Το θέμα αποκάλυψε πρώτο το capital.gr και μέχρι στιγμής δεν έχει ταρακουνηθεί κανένας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου που ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τον Στουρνάρα για το συμβιβασμό με την Siemens, τώρα δεν δίνει το ποσό που χρειάζεται για να γίνει η δίκη της Siemens.

Απύθμενη υποκρισία και απίστευτη ξεφτίλα που ξεσκεπάζει ακόμα περισσότερο το ρόλο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝ.ΕΛ. καθώς επίσης και τις υπόγειες διαδρομές τους με το Βερολίνο.

Όπως αναφέρει το capital η δίκη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, αναμένεται να ξεκινήσει με καθυστέρηση 10 ετών την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, αλλά τα προβλήματα οδηγούν μαθηματικά σε διακοπή της.

Διαβάστε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους η διαδικασία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο:

- Η αίθουσα είναι πολύ μικρή για να χωρέσουν οι 64 κατηγορούμενοι, οι συνήγοροι κλπ

- Τα βασικά έγγραφα της τεράστιας δικογραφίας δεν έχουν μεταφραστεί στη γερμανική γλώσσα που ομιλούν οι 15 κατηγορούμενοι γεγονός που συνιστά σύμφωνα με το σύνολο του νομικού κόσμου "καραμπινάτη" ακυρότητα της διαδικασίας για δυο λόγους:

α) Διότι σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ που έχει ενσωματωθεί στο εσωτερικό δίκαιο, απαραίτητα θα πρέπει να μεταφράζονται τα βασικά έγγραφα στη γλώσσα του κατηγορουμένου

β) Διότι σύμφωνα με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνιστά αυτοτελή λόγο αναίρεσης ή μη μετάφραση αυτών των εγγράφων στη γλώσσα του κατηγορουμένου.

Οι Έλληνες και Γερμανοί συνήγοροι των κατηγορουμένων έχουν ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών, το οποίο απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι ο Άρειος Πάγος θεωρεί πως αν το βούλευμα δοθεί στον Έλληνα συνήγορο εκείνος μπορεί να εξηγήσει προφορικά την κατηγορία στον αλλοδαπό εντολέα του. Το αίτημα έχει υποβληθεί και στον πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο οποίος θα πρέπει να δώσει μια απάντηση πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Κράτος - μπανανία, δεν έχει ούτε μεταφραστική υπηρεσία

Πίσω βέβαια από αυτή την "μπακαλίστικη" λογική, που δεν στέκει προφανώς σε κανένα ευρωπαϊκό δικαστήριο και κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα μια ιστορική δίκη για τη χώρα, υπάρχει μια άλλη απάντηση, της Ελλάδας της κρίσης. Μόνο το παραπεμπτικό βούλευμα αριθμεί 4.592 σελίδες και το κόστος μετάφρασης αγγίζει τις 90.000 ευρώ τα οποία –προφανώς- δεν μπορεί να διαθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Γι αυτό άλλωστε πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν –εδώ και χρόνια- πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει δικό του μεταφραστικό τμήμα , στο οποίο πέραν των εγγράφων θα υπάρχουν και διερμηνείς για τις επ ακροατηρίω διαδικασίες.

Θα βγουν όλοι... λάδι

Πέραν του γεγονότος ότι στο σκάνδαλο δεν υπάρχει ούτε ένας κατηγορούμενος πολιτικός, στην ουσία της υπόθεσης και κυρίως σχετικά με τα μαύρα ταμεία εμφανίζονται επίσης σοβαρά προβλήματα:

- Το κύριο έχει να κάνει με την ζημία που υπέστη το Δημόσιο διότι το πόρισμα που συνέταξε ο ΟΤΕ και πληρώθηκε αδρά δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα. Και χωρίς ζημία δεν υπάρχει καμία κατηγορία.

- Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Θόδωρο Τσουκάτο και το 1 εκατ. μάρκα που ο ίδιος λέει ότι πήγαν στο ταμείο του κόμματος. Το ζήτημα είναι ότι μπορεί το επίσημο ΠΑΣΟΚ να τον αποκήρυξε, πλην όμως και οι δυο ταμίες του κόμματος που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη είπαν απερίφραστα πως ο τότε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ πήγε χρήματα στο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση αν κατά την κατηγορία η πληρωμή αυτή συνδέεται με την σύμβαση του ΟΤΕ, τότε πρέπει να απαντηθεί το πώς η σύμβαση υπογράφηκε το 1997 και η πληρωμή έγινε το 2000.

Πηγή: Με πληροφορίες από capital.gr

Σχετικές ειδήσεις