ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκάλυψη - «βόμβα» από το Newsbomb.gr: Όλη η λίστα των Panama Papers

Αποκάλυψη - «βόμβα» από το Newsbomb.gr: Όλη η λίστα των Panama Papers

Οι εντυπωσιακές και γιγαντιαίες αποκαλύψεις των Panama Papers έφεραν στο φως δραστηριότητες πολιτικών, μεγιστάνων και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, ένα ελάχιστο μόλις τμήμα των 11,5 εκατομμυρίων αρχείων που έχουν διαρρεύσει από τη δικηγορική εταιρεία του Παναμά «Mossack Fonseca» έχουν αποκωδικοποιηθεί κι έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα, και για λόγους δημοσιογραφικής διαχείρισης, αναμένεται να δίνονται σταδιακά, μέσα στους επόμενους αρκετούς μήνες.

Παρ’ όλα αυτά, ήδη ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον βρίσκεται κάτω από τρομακτική πίεση, ενώ στην πορεία αναμένεται να εμπλακούν μέσω των εγγράφων πάρα πολλές χιλιάδες ακόμη πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για χρήματα από μίζες, πωλήσεις όπλων και ναρκωτικών και γενικότερα για βρόμικο χρήμα το οποίο κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους με τη βοήθεια της Mossack Fonseca που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του «τυφώνα» που χτυπάει την παγκόσμια κοινότητα.

Το Newsbomb.gr δημοσιεύει αποκλειστικά όλες τις εταιρείες που έχουν ιδρυθεί στον Παναμά από τη Mossack Fonseca και τους συνεργάτες της.

Τα ονόματά τους, τις ημερομηνίες, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή μέλη στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών αυτών.

Συνολικά περισσότερα από 65.000 ονόματα υπάρχουν στις σχετικές λίστες. Προφανώς τα περισσότερα από αυτά είναι παρένθετα πρόσωπα προκειμένου να μην εμφανίζονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

Αποδεικτικό αυτής της πρακτικής είναι το γεγονός ότι υπάρχουν επαναλαμβανόμενα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται να εκπροσωπούν δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες εταιρείες με αποκορύφωμα μια γυναίκα με το όνομα Μπιάνκα Σκοτ που δηλώνεται εκπρόσωπος σε 10.361 εταιρείες με έδρα τον Παναμά. Σύμφωνα, όμως με πληροφορίες είναι νεκρή από το 2005!

Δείτε παρακάτω όλα τα ονόματα που διέρρευσαν και παρουσιάζει για πρώτη φορά το Newsbomb.gr, με την επιφύλαξη, όμως, να υπάρχουν κι άλλα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στις εν λόγω λίστες που περιήλθαν στην κατοχή μας, όπως έχουμε δει να συμβαίνει και κατά το παρελθόν με τη δημοσιοποίηση ανάλογων λιστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις