ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Καμμένος, ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και οι εταιρείες της μιας λίρας...

Ο Καμμένος, ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και οι εταιρείες της μιας λίρας...

«Βροχή» οι καταγγελίες μετά τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για τις εταιρείες της μιας λίρας της οικογένειας Καμμένου - Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, Μανώλης Χατζησάββας «βομβαρδίζει» με σωρεία ερωτημάτων που ανήρτησε στο διαδίκτυο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας - Ο κ. Καμμένος οφείλει βεβαίως εκ της θεσμικής του θέσης, να απαντήσει αν αυτά που γράφει ο κ. Χατζησάββας είναι αληθή ή ψευδή. 

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΒΡΟΧΗ» ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;

Η υπόθεση με τις εταιρείες της μίας λίρας στην Αγγλία της οικογένειας Καμμένου (Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη του Newsbomb.gr), όχι μόνο προκάλεσε αναστάτωση στο Πανελλήνιο, αλλά «πάγωσε» στην κυριολεξία και το μέγαρο Μαξίμου που έδειξε αμήχανο να διαχειριστεί επικοινωνιακά τα έργα και τις ημέρες του κυβερνητικού εταίρου κ. Πάνου Καμμένου.

Παρά τη βαρύτητα των αποκαλύψεων, ο κ. Καμμένος δεν απάντησε ποτέ επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα του ρεπορτάζ.

Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει κατά την προσφιλή του τακτική ότι «θα πληρώσουν οι συκοφάντες...». (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr, ούτε για τις στολές που παρήγγειλε στην Κίνα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), ούτε βεβαίως για τις 27.000 ευρώ που κόστισαν τα εισιτήρια για τη μετάβαση της μπάντας του Ναυτικού στις ΗΠΑ σε ένα ταξίδι εθιμοτυπίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Ίσως κάποια στιγμή να χρειαστεί να απαντήσει σε όλα αυτά ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αφού είναι ο άμεσα εκτιθέμενος από τα έργα και τις ημέρες του εταίρου του...

Πέραν των θολών οικονομικών διαδρομών οι οποίες πρέπει να εξεταστούν από τα όργανα της πολιτείας (ΣΔΟΕ, οικονομικοί εισαγγελείς, Δικαιοσύνη) υπάρχει και το πολιτικό ζήτημα των αποκαλύψεων το οποίο παραμένει «ορθάνοικτο».

Η άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει επί της ουσίας, δημιουργεί εύλογα, περίεργους συνειρμούς σε όλους τους πολίτες.

Η μόνη απάντηση που έδωσε είναι πώς οι εταιρείες της μιας λίρας ιδρύθηκαν για να γίνει η μεταβίβαση του σκάφους «Iliatoras» που ανήκει στην οικογένειά του.

Εδώ όμως αρχίζει ένα νέο γαϊτανάκι αποκαλύψεων και ένα νέο μπαράζ αναπάντητων ερωτημάτων.

Ένας πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, ο κ. Μανώλης Χατζησάββας, ο οποίος εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον κ. Καμμένο, ανάρτησε στο διαδίκτυο μια σειρά από καυτά ερωτήματα τα οποία εκθέτουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: ο κ. Πάνος Καμμένος οφείλει εκ της θέσεώς του, ως υπουργός και ως κυβερνητικός εταίρος, είτε να διαψεύσει, είτε να επιβεβαιώσει αυτές τις καταγγελίες!

Δεν είναι δυνατόν να αφήνει να αιωρούνται στην πολιτική σκακιέρα και σε αυτό το κρίσιμο για τη χώρα timing τέτοιες θολές καταγγελίες για off shore εταιρείες.

Διαβάζοντας τα όσα καταγγέλει ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ στο κείμενο που ανάρτησε στο ίντερνετ μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και ευλόγως να υποθέσει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Το Newsbomb.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υιοθετήσει άκριτα τα όσα γράφονται, πλην όμως, οι Αρχές του τόπου πρέπει να επιληφθούν άμεσα και να ελέγξουν την αληθεία των ισχυρισμών του κ. Χατζησάββα.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει κράτος δικαίου;

Λειτουργούν ή όχι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους;

Είναι ή όχι όλοι οι Έλληνες ίσοι απέναντι στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους;

Ή μήπως έχουμε α λα κάρτ Δικαιοσύνη μόνο για τους φτωχούς και τους αδύναμους;

Για να πάμε όμως στην ουσία της υπόθεσης, ο κ. Χατζησάββας γράφει στο κείμενο που ανάρτησε:

«Δεν μας είπες ακόμα για ποιο λόγο ιδρύθηκαν ΔΥΟ νέες εταιρίες της 1 ΛΙΡΑΣ Αγγλίας στην Μ. Βρετανία για να πουλήσετε μετά την επανανηολόγηση του ΕΝΟΣ σκάφους όπως είναι το «Illiatoras of London»

Πως θα κάνατε (όπως δήλωσες) επανανηολόγηση του σκάφους σας «Illiatoras of London» σε ΝΕΑ εταιρία της 1 ΛΙΡΑΣ Αγγλίας στην Μ. Βρετανία όταν αυτό ανήκει σε άλλη εταιρεία και μάλιστα Offshore;

Προφανώς εννοούσες αγοραπωλησία από την offshore με τις μηδενικές δηλώσεις σε μία εκ των δύο εταιρειών της ΜΙΑΣ ΛΙΡΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ; Ή μήπως και στις ΔΥΟ εταιρείες; Οπότε θα πουλούσατε την εταιρεία της ΜΙΑΣ ΛΙΡΑΣ και θα δηλώνατε ως αξίες μεταβίβασης την ΜΙΑ ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ και θα πληρώνατε φόρο, το αναλογούν ποσό από την ΜΙΑ ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ;
Δηλαδή το σκάφος σας «Illiatoras of London» για να καταλάβουμε δεν είναι νηολογημένο;

Πέρα από το νηολόγιο το οποίο έχει λήξει στις 9 Μαρτίου 2012 υπάρχει άλλο; Η μήπως το έχετε ανηολόγητο και στην «μαύρη»...

Γνωρίζεις κατά πόσο έχουν μεταβιβαστεί περιουσιακά στοιχεία και ποια είναι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν μεταβιβαστεί σε αυτές τις εταιρείες;

Και κατά πόσο έχουν δηλωθεί και πού οι αξίες;»

Όμως οι ερωτήσεις δεν σταματούν εδώ.

Ο κ. Χατζησάββας πάει ακόμα πιο μακριά τη... βαλίτσα:

«Δήλωσες ότι ο λόγος που ιδρύθηκαν οι 2 εταιρείες ήταν για να πουλήσετε το Γιοτ σας ένα Ferretti 58 με όνομα «Illiatoras of London» στο οποίο μάλιστα εκτελούσες και χρέη καπετάνιου.

Aλήθεια έχεις RYA/MCA Coastal Skipper Certificate of Competence; η μήπως το χρησιμοποιείς με Ελληνική Άδεια χείριστού βάρκας; Ή μήπως δεν έχεις ούτε τέτοια άδεια;».

Οι ερωτήσεις που υποβάλει ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ πρέπει να απαντηθούν άμεσα, όπως βεβαίως και αυτές που αφορούν τα καύσιμα για την κίνηση του σκάφους:

«Πόσες ώρες έχουν «γράψει» συνολικά οι 2 γερμανικής κατασκευής μηχανές MTU των περίπου 1000 HP έκαστη μαζί και οι ηλεκτρομηχανές - Γεννήτριες που «φοράει» το σκάφος σας «Illiatoras of London» για να υπολογίσουμε πόσες δεκάδες χιλιάδες λίτρα καύσιμο έχεις αγοράσει καπετάν ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΕ;

Υπάρχουν αποδείξεις αγοράς από τα Ελληνικά Πρατήρια πώλησης diesel καπετάν ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΕ των καυσίμων που εφοδίαζες το σκάφος; Διότι εάν λάβουμε υπόψη ότι η εταιρεία σας Cass Corporation Limited, δηλώνει «ΜΗΔΕΝ» η οποία φέρεται να είχε την έδρα της στην οδό Hill 7, Douglas, στο Isle of Man, και το «πουλάκι» που με πληροφόρησε οτι οι μηχανές τους σκάφους έχουν «γράψει» 1.800 ώρες καπετάν ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΕ τότε τα καύσιμα που ξοδέψατε επιεικώς σας κόστισαν 250.000 ΕΥΡΩ για την χρήση του σκάφους σας Illiatoras of London».

Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ

Σχετικές ειδήσεις