ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ένα ακόμη σκάνδαλο στην αυλή του Καμμένου: Ο κουμπάρος του και η εταιρεία καθαρισμού

Ένα ακόμη σκάνδαλο στην αυλή του Καμμένου: Ο κουμπάρος του και η εταιρεία καθαρισμού

«Όλα τα ψεκάζει όλα τα καθαρίζει». Κρατικές συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την εταιρεία ιδιοκτησίας του κουμπάρου του Πάνου Καμμένου - Ποιοι και γιατί τον αποκαλούν «Εθνική Καθαρίστρια»;

Ένα ακόμη σκάνδαλο μεγατόνων βρίσκεται στην «αυλή» του μνημονιακού υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και το οποίο, φωτίζει σήμερα το Newsbomb.gr.

Πρόκειται για μπίζνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον τομέα των εργολαβιών καθαρισμού σε δημόσιες υπηρεσίες.

Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα έχουν αρχίσει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όχι από μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Εκεί υπάρχει... ομερτά. Εκτός από το Newsbomb.gr που ως γνωστόν ποτέ δεν φοβάται να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων.

Στο επίκεντρο αυτών των επικερδών εργολαβιών βρίσκεται ο κουμπάρος του Πάνου Καμμένου και κορυφαίο στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ευάγγελος Λιάπης. με τη μέθοδο «όλα τα ψεκάζει, όλα τα καθαρίζει» και βάζει το καθαρό κέρδος στην τσέπη.

Θα αναρωτηθείτε βεβαίως: Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά δίπλα του και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μην έχει αντιληφθεί τίποτα;

Ας ξετυλίξουμε όμως το νήμα της θολής αυτής ιστορίας.

Πρωταγωνιστής φαίνεται να είναι ένας φίλος και κουμπάρος του Πάνου Καμμένου, γιατρός στο επάγγελμα, που λίγους μήνες πριν πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει ιδρύσει οικογενειακή εταιρεία καθαρισμού η οποία τα δύο τελευταία χρόνια σαρώνει κυριολεκτικά όλες τις συμβάσεις με δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία.

Προφανώς είναι... τυχαίο το γεγονός ότι ο κύριος Ευάγγελος Λιάπης είναι εκτός από κουμπάρος του κ. Πάνου Καμμένου και κορυφαίο στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ.

Επίσης, επειδή όλα γίνονται με διαφάνεια στην πεντακάθαρη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τους διορισμούς ως τις αναθέσεις, όλως τυχαίως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ξεχάσει να αναφέρει στον ιστότοπο www.attikikatharistiki.gr όλες τις δημόσιες συμβάσεις που της αποφέρουν τζίρο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, στη σχετική ενότητα όπου διαφημίζονται οι πελάτες της.

Τα ντοκουμέντα από τη Διαύγεια μιλάνε από μόνα τους.

Δείτε μερικά αποσπάσματα και στη συνέχεια θα διαβάσετε μια προς μια όλες τις συμβάσεις:

SYMVASI 1
SYMVASI 2
SYMVASI 3

Ποιος είναι ο κύριος Λιάπης;

Ο κ. Λιάπης, παλαιότερα στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, που αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία μαζί με το φίλο και κουμπάρο του, Πάνο Καμμένο, από την αρχή της ίδρυσης των ΑΝ.ΕΛ. βρίσκεται στα «μέσα και στα έξω» κατέχοντας μάλιστα κατά διαστήματα και θέσεις κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό.

Μεταξύ άλλων:

• Το 2012 για ένα μικρό χρονικό διάστημα διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πάνου Καμμένου.

• Τον Απρίλιο του 2013 εξελέγη δεύτερος στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ.

• Στις 2 Ιουλίου 2013 ορίστηκε διευθυντής διαγραμματειακού των ΑΝΕΛ, δηλαδή συντονιστής όλων των γραμματειών του κόμματος, μια θέση που τον έφερε στον πυρήνα των κομματικών αποφάσεων.

• Στις 24 Μαρτίου 2014 ορίστηκε μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα των ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

• Στο 3ο συνέδριο των ΑΝΕΛ επανεξελέγη ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λιάπης ο οποίος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και twitter δεν χάνει ευκαιρία να δείξει την εκτίμηση και την αφοσίωση του στον κουμπάρο του υπουργό με τα «καθαρά χέρια», όταν πρόκειται για τους άλλους ενώ ταυτόχρονα... προβάλει την αγάπη του για την πατρίδα και την εκκλησία έχοντας φωτογραφίες από το Άγιο Όρος και την εικόνα ενός γαλάζιου σταυρού με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, Ή ταν ή επί τας».

Παράλληλα δε, με τις ιατρικές του ενασχολήσεις και φυσικά με τις μεγάλες μπίζνες που αποφέρουν μεγάλα κέρδη δεν παραλείπει να επισκέπτεται συχνά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να έχει επαφές δια ζώσης με τον πολιτικό του μέντορα Πάνο Καμμένο.

Όπως έγραψε και το site http://rpntv.gr/, κινούμενος στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και ειδικότερα το Χαϊδάρι όπου είναι και η έδρα της εταιρείας Αττική Αέναη Καθαριστική - Ε. Λιάπης ΕΕ, ο συγκεκριμένος κύριος ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το παρασκήνιο καθώς δεν έχει επιλέξει ποτέ να εκτεθεί στη λαϊκή ψήφο.

Άσπονδοι φίλοι του επισημαίνουν ότι για όλες του τις ενέργειες επικαλείται τη σχέση που έχει με τον κ. Καμμένο και όλοι γνωρίζουν ότι μεταφέρει τις δικές του επιθυμίες.

Ορισμένοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχει χριστεί και ειδικός σύμβουλος για θέματα υγιεινής προσφύγων στα hot-spots που λειτουργούν υπό την ευθύνη του υπουργείου Άμυνας, προφανώς λόγω της θητείας του στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ας επανέλθουμε όμως στο βασικό μας θέμα που δεν είναι άλλο από τη σωρεία των συμβάσεων που ξαφνικά βρέθηκε να συνάπτει ο κουμπάρος του κ. Καμμένο και κορυφαίο στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. με το δημόσιο για τον καθαρισμό κτηρίων σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.

Όπως πρώτο ανέδειξε το site RPNtv.gr - που μάλιστα χαρακτηρίζει τον κ. Λιάπη «εθνική καθαρίστρια» - η οικογενειακή εταιρεία του κ. Λιάπη έχει συνάψει δυσανάλογα πολλές συμβάσεις και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αυτοί που υπογράφουν εκ μέρους των δημοσίων φορέων τις αναθέσεις του έργο, επίσης όλως τυχαίως, είναι στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. που είτε μετέχουν στην κυβέρνηση ως μέλη του υπουργικού Συμβουλίου είτε έχουν διοριστεί σε θέσεις φορέων και οργανισμών.

Ποιες δουλειές έχει πάρει ο κουμπάρος του Καμμένου;

Όπως καταγράφονται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Διαύγεια, η εταιρεία Αττική Αέναη Καθαριστική - Ε. Λιάπης ΕΕ έχει συνάψει την τελευταία διετία συμφωνίες για καθαρισμούς κτηρίων με:

• Το Ταμείο Ασφαλίσεως Υπάλληλων Τραπεζών & Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) για τον καθαρισμό του κεντρικού κτηρίου
• Τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. για τον καθαρισμό του κεντρικού κτηρίου.
• Το ΙΚΑ για το κτήριο της οδού Αγησιλάου, το κτίριο της οδού Γερανίου,
• Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τον καθαρισμό 9 κτηρίων.
• Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον καθαρισμό 8 κτηρίων.
• Το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ Ατικής για μονάδες Υγείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Μεταμόρφωση, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, την Αγία Παρασκευή, τον Χολαργό
• ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ για τουλάχιστον δύο κτήρια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα υπογράφονται οι αρχικές ολιγόμηνες συμβάσεις και στη συνέχεια έρχονται οι παρατάσεις με νέες αποφάσεις.

Το συνολικό ύψος των αμοιβών με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το Newsbomb.gr ξεπερνά κατά πολύ τις 500.000 ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για τζίρος λίγων μηνών με εργοδότη το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι συμβάσεις μάλιστα κυμαίνονται από περίπου 123.000 ευρώ με κλιμάκωση, ανάλογα με τον εντολέα και τα τετραγωνικά ποσά που είναι πάντοτε πενταψήφια.

Τα στοιχεία από τη Διαύγεια είναι αδιάψευστος μάρτυρας:

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ

ΚΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο... στρατηλάτης της κάθαρσης και πρωταγωνιστής των αντιμνημονιακών αγώνων Πάνος Καμμένος συνήθως επιλέγει την ένοχη σιωπή όταν το Newsbomb.gr τον ρωτά πάντα τεκμηριωμένα για διάφορα θέμα που τον αφορούν πολιτικά και προσωπικά.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις off shore της μιας λίρας, τις συνεχείς αλλαγές θέσεων, τις επαγγελματικές ενασχολήσεις της συζύγου του...

Είναι κατανοητή η αμηχανία και η δυσχέρεια να αντιπαρατεθεί σε στοιχεία και έγγραφα ντοκουμέντα που προκύπτουν μέσα από το ρεπορτάζ. Ας προσπαθήσει όμως έστω για μια φορά.

Και ας πει:

  • Αν ο κ. Ευάγγελος Λιάπης είναι εκτός από στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. και προσωπικός του φίλος.
  • Αν γνωρίζει τις παράλληλες επαγγελματικές του δραστηριότητες και αν τις επικροτεί.
  • Αν εκτιμά ότι είναι νόμιμο και ηθικό ένα στέλεχος του κόμματός του να κλείνει δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από τη στιγμή που ήρθε στην κυβέρνηση το κόμμα στο οποίο συμμετέχει.
  • Αν γνωρίζει ή αν προτίθεται έστω να ρωτήσει τον στενό του συνεργάτη για το ενδεχόμενο να έχει κερδίσει κάποιες από αυτές τις δημόσιες συμβάσεις μέσω πολιτικής επιρροής και αν αυτό το εγκρίνει.
  • Αν προτίθεται να ζητήσει κάποια έρευνα για τις συμβάσεις αυτές ή τις παρατάσεις τους.
  • Αν υπάρχουν και άλλα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. που μετά το 2015 είδαν τις δουλειές του να «αυγαταίνουν», όλως τυχαίως φυσικά.

Αυτά προς το παρόν και το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις