ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου

Πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου και τριγμούς στην κυβέρνηση, φθάνοντας μέχρι τη Βουλή, εχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκάλυψη του Newsbomb.grγια τη σύζυγο του Πάνου Καμένου, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η δράση του υπουργού και της οικογένειάς του γεννούν (τουλάχιστον εύλογα και αμείλικτα) ερωτήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη λεγόμενη πολιτική ηθική.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη - βόμβα του Newsbomb.gr που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουλίου και είναι βασισμένη σε στοιχεία που ήρθαν στη διάθεση μας από αξιόπιστες πηγές, η γνωστή δικηγόρος και σύζυγος του κυρίου Καμμένου, κυρία Ελένη Τζούλη, έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπιση επιχειρηματιών και άλλων φυσικών προσώπων που εντοπίστηκαν στις λίστες του «μαύρου χρήματος» και τις οποίες ερευνούν οι εισαγγελείς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών.

Παρέχει δηλαδή νομικές συμβουλές ώστε οι ελεγχόμενοι για φοροδιαφυγή να καταφέρουν να «ξεγλιστρήσουν» από τις συνέπειες του νόμου και να γλιτώσουν τα μεγάλα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Είναι παράνομο η κυρία Ελένη Τζούλη ως δικηγόρος να έχει πελάτες όποιους επιθυμεί, ακόμα και πρόσωπα στα οποία έχουν καταλογιστεί πρόστιμα για φοροδιαφυγή;

Απαγορεύεται οι τελευταίοι να έχουν νομική υπεράσπιση;

Και στα δύο ερωτήματα η απάντηση είναι, φυσικά και όχι, είναι απολύτως νόμιμο. Η κυρία Τζούλη είναι δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της με νόμιμο τρόπο.

Το ερώτημα είναι άλλο:

- Πόσο ηθικό είναι, ο σύζυγός της να έχει εκλεγεί ως... τιμωρός όσων έβγαλαν «μαύρο χρήμα» και εκείνη να τους υπερασπίζεται στις ελεγκτικές υπηρεσίες και στα δικαστήρια;

Σε αυτό απαντά η ίδια η κυρία Ελένη Τζούλη με τη στάση της, η οποία αντιλαμβανόμενη το σάλο που θα ξεσπούσε από μία τέτοια αποκάλυψη, επιχειρεί να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματός της με πρόσωπα που βρίσκονται στις επίμαχες λίστες.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει γονατίσει με τα σκληρότερα μέτρα «αφαίμαξης» των τελευταίων χρόνων.

Ήταν άλλωστε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος υφάρπαξε τις ψήφους των Ελλήνων, υποσχόμενος πάταξη της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής…

Οι «πύρινοι» λόγοι του, εξάλλου, στη Βουλή κατά των μεγαλοφοροφυγάδων τους οποίους θα... έβαζε στη φυλακή να σαπίσουν, έχουν μείνει αξέχαστοι. Και η επικοινωνιακή πολιτική που ακολούθησε πάνω σε αυτό τον καμβά, στέφθηκε με επιτυχία. Κατάφερε να μπει στη Βουλή ως πρόεδρος κόμματος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και να συγκυβερνήσει δύο φορές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως όμως αποδεικνύεται, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα έπραξε ο ίδιος και το στενό του περιβάλλον μετεκλογικά. Αφού στρογγυλοκάθισε, έτσι, στην καρέκλα της εξουσίας και έβαλε την υπογραφή του σε νέο Μνημόνιο, φέρεται η φοροδιαφυγή να βρίσκει «υπερασπιστή» μέσα στο ίδιο του το σπίτι…

Ο πολιτικός που έταζε στον ελληνικό λαό ότι θα καθίσει στο σκαμνί όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, σήμερα που είναι ο ίδιος στην εξουσία, κάνει ό,τι μπορεί για να τους «ρίξει στα μαλακά».

Για την ακρίβεια, όχι ο ίδιος, αλλά η σύζυγός του, διακεκριμένη δικηγόρος, κυρία Ελένη Τζούλη.

Το θέμα, το οποίο γεννά τεράστια και αμείλικτα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη λεγόμενη πολιτική ηθική, έφθασε μάλιστα μέχρι τη Βουλή, καθώς η ΝΔ ζητά απαντήσεις για τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr.

Με ερώτηση της Σοφίας Βούλτεψη προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται εάν θεωρείται ηθικό να παρέχει σύζυγος υπουργού νομικές συμβουλές σε ελεγχόμενα για φοροδιαφυγή πρόσωπα, από τα οποία η ελληνική πολιτεία μπορεί να έχει απολέσει ή να κινδυνεύει να απολέσει τεράστια χρηματικά ποσά.

Επικαλούμενη το δημοσίευμα του Newsbomb.gr, η βουλευτής αναφέρει ότι επιχειρηματίας από την Πάτρα, το όνομα του οποίου βρίσκεται σε ένα από 65 cd που ερευνώνται αρμοδίως και στον οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο 13,5 εκατ. ευρώ, κατονομάζει την σύζυγο του Πάνου Καμμένου ως δικηγόρου του, ενώ όπως αναφέρεται η υπόθεση αυτή δεν είναι και η μοναδική στην οποία εμπλέκεται η κ. Τζούλη.

Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει προς τους δύο υπουργούς είναι πόσους ελεγχόμενους – εμπλεκόμενους εκπροσώπησε ή εκπροσωπεί η σύζυγος του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ποιο το συνολικό ποσό τους έχει καταλογιστεί.

Η δε εύγλωττη σιωπή από πλευράς Αλέξη Τσίπρα, απλά επιβεβαιώνει αυτό που ο Πλάτωνας είχε διαγνώσει χιλιάδες χρόνια πριν: «"Όμοιος ομοίω αεί πελάζει"».

Όπως και να έχει, το όλο ζήτημα έχει πάρει πλέον πολύ σοβαρές πολιτικές διαστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερεις μέρες μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr και ο «Κυριακάτικος Τύπος» αναπαρήγαγε το θέμα (έστω και χωρίς αναφορά στο Newsbomb.gr).

Δυστυχώς για τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Όσο κι αν προσπαθούν να ελέγξουν την ελευθεροτυπία, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν το ρεπορτάζ.

Ο λαός έμαθε... Τώρα θα μάθει και η Βουλή για τη δράση και το ήθος του αυτόκλητου «σερίφη της διαπλοκής», Πάνου Καμμένου.

Κι όπως είχαμε επισημάνει σε άλλο ρεπορτάζ: Πόσο πια θα τον καλύπτει ο κ. Τσιπρας;

Διαβάστε ΕΔΩ την αποκάλυψη του Newsbomb.gr με τίτλο: Ο Καμμένος, η σύζυγός του κυρία Ελένη Τζούλη και οι «πελάτες» υψηλής φοροδιαφυγής.

Σχετικές ειδήσεις