ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Γιάννος Παπαντωνίου: Οι ψεύτικες φορολογικές ενημερότητες για τη βίλα της Σύρου

Γιάννος Παπαντωνίου: Οι ψεύτικες φορολογικές ενημερότητες για τη βίλα της Σύρου

Τις «σκοτεινές» πέντε εβδομάδες του 2016, διάστημα στο οποίο έγινε η πώλησηκαι μεταβίβαση της περιβόητης βίλας του ζεύγους Παπαντωνίου στη Σύρο,στην ουρανοκατέβατη εταιρεία AEGEAN BLUE DREAM έχουν βάλει στομικροσκόπιο οι εισαγγελικές αρχές.

Του Βαγγέλη Μπότσαρη

Φύλλο και φτερό γίνονται όλα τα έγγραφα και παραστατικά που αφορούν στην πώληση αλλά και το αντίτιμο που ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 1,1 εκατ. ευρώ. Το κουβάρι της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ξεκινά από την ΔΟΥ Κηφισιάς η οποία χορήγησε στη Σταυρούλα Κουράκου (σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου) δύο φορολογικές ενημερότητες (!) για την μεταβίβαση του ακίνητου παρόλο που υπήρχαν όπως αναφέρεται φορολογικές εκκρεμότητες με την συγκεκριμένη Εφορία από το 2013 και όπως υποστηρίζουν νομικοί θα έπρεπε ήδη από τότε να έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων… Φυσικά δεν θα έπρεπε ποτέ να αποκτήσει τις συγκεκριμένες φορολογικές ενημερότητες. Επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα αυτό διοικητική ερευνά από την προϊστάμενη αρχή…

Οι φορολογικές εκκρεμότητες του ζεύγους Παπαντωνίου με την ΔΟΥ Κηφισιάς «καρκινοβατούσαν» για τρία ολόκληρα χρόνια γεγονός που προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr την παρέμβαση της Εφορίας Μεγάλου Πλούτου που ήδη είχε ξεκινήσει έρευνα για τα οικονομικά του πρώην υπουργού Άμυνας και της συζύγου του. Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες ο σχετικός φάκελος (που αφορούσε στις φορολογικές εκκρεμότητες) αφαιρέθηκε από την ΔΟΥ Κηφισιάς, η οποία ωστόσο χορήγησε όχι μια αλλά δύο φορολογικές ενημερότητες για την πώληση του επίμαχου ακίνητου! Και αυτό διότι η πρώτη όταν προσκομίστηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε λήξη η ισχύς της και έτσι με ταχύτατες διαδικασίες εκδόθηκε η δεύτερη με την ισχύ της οποίας έγινε και η μεταβίβαση.

Ο επόμενος μίτος στο κουβάρι της υπόθεσης αφορά την αγοράστρια εταιρεία AEGEAN BLUE DREAM η οποία φέρεται να συστήνεται στο διάστημα των επίμαχων και ερευνώμενων πέντε εβδομάδων. Από τις υπάρχουσες πληροφορίες η εταιρεία ανήκει σε Ελληνοαμερικανό, που ζει μόνιμα στην Καλιφόρνια. Μαζί με τον αδερφό του (κατοικεί και δραστηριοποιείται στο Real Estate στο Μαρούσι) ολοκλήρωσαν τις εργασίες ανακατασκευής σε πολυτελείς σουίτες για Vip.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει και το ιστορικό της απόκτησης του συγκεκριμένου ακίνητου στη θέση τρία Λαγγόνια της Σύρου. Η έκταση είχε αγοραστεί από τη σύζυγό του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου στις 25 Ιουλίου του 2002. Το παράδοξο ήταν ότι η κυρία Κουράκου το είχε αγοράσει από έναν πολιτικό μηχανικό στην τιμή που όριζε η αντικειμενική αξία!!! Απέκτησε δηλαδή το οικόπεδο, 5,5 στρέμματα αλλά και σπίτι, 350 τετραγωνικών (ημιτελής οικοδομή) σε ένα από το πιο εντυπωσιακά σημεία του νησιού, όπως αναφέρει το συμβόλαιο έναντι 100.941 ευρώ (το 2002)!!!Στην έκταση αυτή χτίστηκε το 2006 μια διώροφη βίλα 224 τ.μ. με πισίνα υπερχείλισης και απεριόριστη θέα προς Αιγαίο. Σημειώνεται ότι το τίμημα καταβλήθηκε στον πωλητή εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου και όπως δηλώνουν πωλητής και αγοραστής, σε μετρητά.

Σχετικά με τη δεύτερη έκταση που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου πωλητής ήταν και πάλι ο ίδιος πολιτικός μηχανικός αλλά αγοραστής αυτή την φορά ήταν τα παιδιά της Σταυρούλας Κουράκου.

Η τιμή της αγοροπωλησίας ήταν και πάλι σύμφωνη με την αντικειμενική αξία, δηλαδή 4.218 τ.μ. έναντι 75.000 ευρώ. Η αγορά έγινε στις 6 Απριλίου του 2012 τα 25.000 ευρώ δίνονται μέσω τραπεζικών επιταγών και τα υπόλοιπα εξοφλούνται έκτος συμβολαιογραφικού γραφείου. Τα δύο παιδιά της Σταυρούλας Κουράκου ήταν τότε σε ηλικία 24 και 22 ετών και είναι αδήλωτο αν και ποια εισοδήματα διέθεταν καθώς ο ένας δήλωνε φοιτητής.

Το τρίτο κομβικό σημείο στην υπόθεση που ερευνούν πλέον οι εισαγγελικές αρχές αφορά το τίμημα που ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 1,1 εκατ. ευρώ. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει ότι το ποσό αυτό «πέρασε» μέσα από το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα αλλά σε τράπεζα του εξωτερικού κατά πληροφορίες Γαλλική.

Ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση από τη βίλα Παπαντωνίου βρίσκεται και η βίλα της Κλοντίν Ριπέρ, πρώην συζύγου του Γάλλου πρεσβευτή στην Αθήνα Ζαν Μορίς Ριπέρ. Στη Σύρο, βοηθούντος και του γεγονότος αυτού, έκανε τις καλοκαιρινές διακοπές του και ο Φρανσουά Ολάντ προτού εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας. Το 2010, μάλιστα, λέγεται ότι ο Φρανσουά Ολάντ και η Βαλερί Τριερβελέρ είχαν φιλοξενηθεί και στη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου.

Το Newsbomb.gr αναζήτησε στοιχεία για τη δραστηριότητα της AEGEAN BLUE DREAM ένα χρόνο μετρά την αγορά της βίλας. Έτσι στο διαδίκτυο η βίλα προσφέρεται για ενοικίαση με την ονομασία Blueros και απευθύνεται σε υψηλού οικονομικού Status πελάτες. Διαθέτει 8 υπνοδωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει από 10 έως 16 άτομα διαθέτοντας privet parking, αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις, μικρό ταχύπλοο ενώ διαφημίζει την κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο του νησιού καθώς και ιδιωτικό deck στην βραχώδη ακτή κάτω από την βίλα. Και όλα αυτά με ανώτατη τιμή χρέωσης 25.000 ευρώ την εβδομάδα για την full season.

Σχετικές ειδήσεις