ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομόνοιας: «Δεν έχουν θέση στην ΕΛΑΣ»

Καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομόνοιας: «Δεν έχουν θέση  στην ΕΛΑΣ»
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κατερίνα Δημογλίδου, ξεκαθάρισε πως αν αποδειχθεί ότι οι δύο ειδικοί φρουροί βίασαν τη 19χρονη στο ΑΤ Ομόνοιας, τότε δεν έχουν καμία θέση στο σώμα ενώ τόνισε πως σε κάθε περίπτωση θα τιμωρηθούν για την πράξη τους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τη Δευτέρα (17/10) οι δύο ειδικοί φρουροί, τους οποίους κατήγγειλε για βιασμό μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας μια 19χρονη. Η υπόθεση αναμένεται να έχει συνέχεια, με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ να φιλοξενείται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και να τοποθετείται για το ζήτημα.

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση η 19χρονη κοπέλα έχει καταγγείλει ένα περιστατικό βιασμού από τους δύο ειδικούς φρουρούς. Η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων συγκεκριμένα, έδρασε άμεσα μετά την καταγγελία της κοπέλας. Οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, δεν προφυλακίστηκαν χθες μετά την απολογία τους με περιοριστικούς όρους βέβαια», είπε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Από εδώ και πέρα, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Εφόσον αποδειχθεί η καταγγελία αληθινή, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην Ελληνική Αστυνομία», πρόσθεσε.

Τέλος υπογράμμισε πως «Εφόσον δεν προκύψουν αποτελέσματα σχετικά με τον βιασμό, θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις για την πράξη τους. Δεν είναι δυνατόν ένα τμήμα να χρησιμοποιείται για προσωπικές στιγμές του καθενός».