ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιάννης Μάρκου: Αγώνας δρόμου για να συλληφθεί ο 26χρονος που τον μαχαίρωσε

Γιάννης Μάρκου: Αγώνας δρόμου για να συλληφθεί ο 26χρονος που τον μαχαίρωσε

Γιάννης Μάρκου: Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρουν και να συλλάβουν τον 26χρονο δράστη του αιματηρού περιστατικού στη Βαρυμπόμπη, πριν παρέλθει η προθεσμία του αυτόφωρου.

Στην εντατική συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 58χρονος επιχειρηματίας, Γιάννης Μάρκου, ο οποίος τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκε τουλάχιστον 15 μαχαιριές από δύο νεαρούς μετά από διαπληκτισμό για τη σειρά σε καντίνα στη Βαρυμπόμπη. Ο 26χρονος που φέρεται να μαχαίρωσε τον 58χρονο αναζητείται και σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές που διατηρούν φάκελο με τα… κατορθώματά του.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι άνδρες της ΕΛΑΣ θέλουν να του περάσουν χειροπέδες πριν λήξει η προθεσμία του αυτόφωρου του βράδυ του Σαββάτου (29/10).

Ο 26χρονος έχει ταυτοποιηθεί και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο δράστης αναζητήθηκε στο σπίτι του, όπου δεν εντοπίστηκε, και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να τον εντοπίσουν μέσα από καταθέσεις, στοιχεία και άτομα του περιβάλλοντός του. Στόχος είναι να φτάσουν στα ίχνη του και να του περάσουν χειροπέδες.

Η αφορμή για τον διαπληκτισμό, που κατέληξε σε άγριο μαχαίρωμα του 58χρονου, φαίνεται εντελώς ασήμαντη πλην όμως τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή έναρξη των αντεγκλήσεων των δύο ανδρών σε μπαρ όπου βρέθηκαν αμφότεροι νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, για το συμβάν έχει ήδη συλληφθεί ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 26χρονο που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου.

Γιάννης Μάρκου: Διέφυγε τον κίνδυνο, νοσηλεύεται σε μονάδα φροντίδας

Το θετικό νέο είναι ότι ο 58χρονος επιχειρηματίας φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Μετά τις τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα φροντίδας, με τους γιατρούς να βρίσκονται δίπλα του συνεχώς.

Πάντως, άνθρωποι από το κοντινό περιβάλλον του Γιάννη Μάρκου επιμένουν ότι «αν είχε καθυστερήσει η διακομιδή του στο νοσοκομείο έστω και λίγο, θα είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο και θα είχε καταλήξει από αιμορραγία».

Φίλος του Γιάννη Μάρκου και μάρτυρας στην αιματηρή επίθεση στη Βαρυμπόμπη έδωσε την εκδοχή του για το πώς έγιναν όλα, μιλώντας στο Mega. «Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό, το πολύ. Περιμέναμε στη σειρά, μπήκε τελευταία στιγμή ο 25χρονος να πάει μπροστά και υπήρχε μία λεκτική αντιπαράθεση. Στην αρχή ήταν κάτι φυσιολογικό, στη συνέχεια αυτό γινόταν πιο έντονο, βγήκαν έξω από το μαγαζί, έφτασαν στο σημείο κοντά στον δρόμο και εκεί ξεκίνησε όλο αυτό και ούτε που το καταλάβαμε», ανέφερε αρχικά ο αυτόπτης μάρτυρας στο Mega.

«Είδαμε τον Γιάννη να έρχεται προς το μέρος μας, γεμάτος αίματα. Έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου η όλη επίθεση. Δεν γνωρίζονταν. Ήταν ένα ασήμαντο περιστατικό που οδήγησε σε αυτό. Δεν μπόρεσε κανένας να δώσει εξηγήσεις, είχαμε μείνει όλοι άναυδοι. Προφανώς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το μαχαίρι το κουβαλούσε πάνω του. Υπήρχε έντονη λεκτική επίθεση και το έβγαλε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Από ό,τι καταλαβαίνουμε όλοι, δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει», συμπλήρωσε ο φίλος του Γιάννη Μάρκου, που ήταν μπροστά στην αιματηρή επίθεση στη Βαρυμπόμπη.

Σχετικές ειδήσεις