Τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην Ελλάδα - Όταν άνθρωποι «μεταμορφώνονται» σε τέρατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην Ελλάδα - Όταν άνθρωποι «μεταμορφώνονται» σε τέρατα

Η ανθρώπινη φύση στα χειρότερά της - Η ανατομία των εγκλημάτων που σόκαραν τη χώρα

Είναι στιγμές που το αίμα στις φλέβες παγώνει μόνο και μόνο στο άκουσμα της είδησης. Δολοφονίες που δεν μπορεί να διανοηθεί ο ανθρώπινος νους πως θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν στην πραγματική ζωή, παρά μόνο στο πανί ενός κινηματογράφου.

Γονείς σκοτώνουν τα παιδιά τους. Ερωτευμένοι σύζυγοι και σύντροφοι σε μια στιγμή βάφουν τα χέρια τους με αίμα. Ερωτικές αντιζηλίες, οικονομικές και κτηματικές διαφορές. Όλα μέσα σε μια στιγμή, σε ένα κλείσιμο του ματιού.

Το Newsbomb.gr «βουτάει» στα εγκλήματα που άφησαν το πανελλήνιο σοκαρισμένο...

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ο ιπτάμενος που δεν ήταν τζέντλεμαν

Το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου του 2021 οι Αρχές έλαβαν κλήση για ληστεία σε οικία στα Γλυκά Νερά. Ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είχε δήθεν λυθεί από τους ληστές που τον είχαν δέσει για να κλέψουν τον ίδιο και την 19χρονη Καρολάιν Κράουτς, την οποία σκότωσαν χωρίς προφανή λόγο, με τον πιλότο, στο επάγγελμα, να τονίζει πως οι ληστές που είχαν εισβάλει της έβαλαν ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο για να μη φωνάξει, αλλά το πίεσαν αρκετά ώστε να να την πνίξουν. Παράλληλα, σκότωσε και τον σκύλο τους για να φανεί πειστικός.

Η πρωτοφανής αγριότητα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά είχε σοκάρει το πανελλήνιο αλλά και τους έμπειρους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών.

Το ίδιο και τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην άτυχη 20χρονη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο ένας από τους τρεις δράστες της δολοφονίας, όπως ισχυριζόταν τότε ο 32χρονος πιλότος, έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα και σφίγγοντάς της τα χείλη με την παλάμη των χεριών του.

Την ίδια ώρα, με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής έφραξε και τη μύτη της μέχρι που εκείνη ξεψύχησε.

Το πρόσωπο της Κάρολαϊν έφερε αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως από τη δύναμη του δολοφόνου της.

Ο 32χρονος σύζυγός της εμφανιζόταν τότε σοκαρισμένος εκφράζοντας την ελπίδα να συλληφθούν οι δράστες που κατέστρεψαν μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του. Μιλούσε στις κάμερες με ψυχραιμία και ψυχρότητα, προσπαθώντας να κλάψει (!) με τους έμπειρους αξιωματικούς αλλά και τους ειδικούς εγκληματολόγους, να καταλαβαίνουν άμεσα το προσποιητό του πράγματος.

«Δεν περιγράφεται αυτό που ζήσαμε. Να μην τύχει σε κανέναν. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε. Τους είπαμε πού θα βρουν τα χρήματα…».

Η αστυνομία, ωστόσο από το πρώτο λεπτό κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά με όσα έλεγε ο πιλότος και ένα μήνα μετά, κατάφερε να φτάσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο.

Δάνος Μουρατίδης: Ένας δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο

Ο Δάνος Μουρατίδης και η Κική Κούσογλου, γνωρίζονταν από παιδιά, μεγαλώσανε μαζί στη Βέροια και στη συνέχεια έγιναν ζευγάρι για πέντε χρόνια.

Το 2005 όμως αποφάσισαν να χωρίσουν καθώς οι συχνοί τσακωμοί ήταν μονόδρομος. Υπήρχαν πολλές σκηνές ζηλοτυπίας από τον Δάνο, όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ωστόσο διατήρησαν μια καλή σχέση.

Την 10η Απριλίου, το 2005, ο Δάνος και η Κική έχουν κανονίσει να συναντηθούν στο σπίτι του πρώτου, με τον 23χρονο να δηλώνει ακόμα ερωτευμένος μαζί της και να της ζητά να σμίξουν και πάλι. Η Κική όμως πίστευε πως η σχέση τους είχε τελειώσει και έπρεπε να μπει ένα οριστικό τέλος.

Η ώρα πέρασε από την κουβέντα, η Κική αποκοιμήθηκε και ο Δάνος βρήκε την ευκαιρία να κοιτάξει το κινητό της. Βρήκε ένα μήνυμα από έναν άλλον άντρα και η ζήλεια του θέριεψε. Την ξύπνησε και την ρώτησε ποιος είναι αυτός και γρήγορα ξέσπασε καβγάς. Ο Δάνος την στραγγάλισε...

Όταν κατάλαβε ότι η Κική δεν ανέπνεε και ήταν νεκρή, αποφάσισε με ψυχραιμία να εξαφανίσει το άψυχο σώμα της και τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν. Έβαλε στο αυτοκίνητο το άψυχο σώμα της Κικής στη θέση του συνοδηγού και το μετέφερε στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα, μία περιοχή εντελώς ερημική. Με τη βοήθεια ενός 40χρονου ξαδέλφου του έθαψαν την Κική και πέταξαν τα πράγματά της σε διαφορετικά σημεία ώστε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Επέστρεψε στο σπίτι του σαν να μην συμβαίνει τίποτα και μετά περίμενε… Μετά από δύο μέρες που η Κική δεν είχε πάει στη δουλειά της, δεν είχαν νέα οι συγγενείς και οι φίλοι της, η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνισή της.

Ο Δάνος Μουρατίδης συμμετείχε κανονικά στις έρευνες, είχε παραδεχθεί άλλωστε- ως ο πρώτος ύποπτος- πως είχαν όντως συναντηθεί με την Κική σπίτι του, είπε πως κοιμήθηκε εκεί, αλλά όταν ξύπνησε το πρωί, αυτή είχε φύγει... Μάλιστα, είχε πει πως το τελευταίο του μήνυμα, όταν του είχε πει να χωρίσουν ήταν «Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».

Μετά από τέσσερις μήνες, ο Δάνος Μουρατίδης ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε στις 11 Αυγούστου 2005, υποδεικνύοντας παράλληλα στις αστυνομικές αρχές την τοποθεσία που είχε θάψει την 20χρονη κοπέλα. Κατά τη διάρκεια της δίκης ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από την οικογένεια της Κικής. «Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε».

Αγρίνιο: Λουτρό αίματος χωρίς αιτία

Tο απόγευμα της 25ης Nοεμβρίου 2006 πέντε κυνηγοί, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες δύο βοσκών, πατέρα και γιου, επειδή μπήκαν στα χωράφια τους ενώ κυνηγούσαν.

Στις 4 το απόγευμα εκείνου του μοιραίου Σαββάτου τα αδέρφια Bασίλης και Xρήστος Nικολόπουλος και τα πρώτα ξαδέρφια τους Λάμπρος Aντρέσσας, Hλίας Πίπας και Aλέξης Nικολόπουλος ξεκίνησαν από το χωριό Λεύκα Aγρινίου για να κυνηγήσουν μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, σε μια περιοχή, έξω από το χωριό Kαλύβια, η οποία θεωρείται καλό σημείο για κυνήγι.

Στις 17.10 ο πατέρας του 17χρονου Aλέξη Nικολόπουλου λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον γιο του. «Πατέρα» είναι η μόνη λέξη που προλαβαίνει να πει ο νεαρός πριν πέσει η γραμμή. O πατέρας ανησυχεί αλλά περιμένει περίπου δύο ώρες και, όταν κανένας από τους κυνηγούς δεν δίνει σημεία ζωής, αποφασίζει να τους αναζητήσει.

Oταν φτάνει στην περιοχή, εντοπίζει τους δολοφονημένους συγγενείς του ανάμεσα στις καλαμιές και σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. O μόνος που λείπει είναι ο γιος του τον οποίο βρίσκει νεκρό περίπου 100 μέτρα πιο μακριά από τους υπόλοιπους.

O νεαρός ήταν ο μόνος που προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Eίχε δεχτεί μια σφαίρα στην πλάτη και άλλη μια εξ επαφής. Oπως προκύπτει, όλα τα θύματα είχαν δεχτεί τουλάχιστον δύο σφαίρες ο καθένας.

Μανώλης Δουρής: Ο παιδοκτόνος της Ερμιόνης

Τον Δεκέμβριο του 1993 η ελληνική κοινή γνώμη είχε «παγώσει» από το έγκλημα που έγινε στην Ερμιόνη. Ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή, είχε βρεθεί νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά. Στην επαρχιακή πόλη εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίου δράματος με τον Μανώλη Δουρή, όπως και την υπόλοιπη οικογένεια, να θρηνούν σπαρακτικά για το 6χρονο παιδί τους, με την ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί συγκλονισμένη όλα όσα διαδραματίζονταν.

Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όμως, έγινε η τεράστια ανατροπή και έμειναν άναυδοι άπαντες. Ο Μανώλης Δουρής στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις, με τους αστυνομικούς να τον υποψιάζονται κυρίως από το γεγονός ότι ο ίδιος είχε βρει το πτώμα του γιου του.

Στην ανάκριση, προσπάθησε να δικαιολογηθεί καθώς πολύ γρήγορα «έσπασε» και αποκαλύφθηκε η αλήθεια. «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου», είπε πει ο παιδοκτόνος. Το κλίμα γρήγορα αντιστράφηκε, με την κοινωνία να ζητά την παραδειγματική τιμωρία του και τον Τύπο να τον αναφέρει ως «κτήνος». Λίγα χρόνια αργότερα, κι ενώ εξέτιε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης – μεταξύ άλλων που του είχαν επιβληθεί – ο Δουρής βρέθηκε νεκρός μέσα στη φυλακή. Από την αρχή της φυλάκισής του είχε αντιμετωπίσει επιθέσεις άλλων κρατουμένων – που εφάρμοζαν επάνω του τον «άγραφο νόμο» των φυλακών για παιδοβιαστές και παιδοκτόνους – με αποτέλεσμα να αλλάξει τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1996, ο Μανώλης Δουρής βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κελί του, με το καλώδιο της τηλεόρασης.

Θεόφιλος Σεχίδης: Ο Χάνιμπαλ της Θάσου

Ήταν 8 Αυγούστου 1996. Η μικρή κοινωνία της Θάσου παγώνει...

Το πανελλήνιο συγκλονίζεται από την αποκάλυψη ότι ένας 24χρονος φοιτητής Νομικής, ονόματι Θεόφιλος Σεχίδης, σκότωσε στην Ποταμιά στις 19 και 20 Μαΐου, πέντε μέλη της οικογένειάς του.

Τη μητέρα του, τον πατέρα του, την αδελφή, τη γιαγιά και τον θείο του, τους οποίους αφού τους σκότωσε, τεμάχισε τα πτώματά τους, τα έβαλε σε πλαστικές σακούλες και εν συνεχεία έθαψε στον σκουπιδότοπο της Καβάλας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο πρώτος φόνος έγινε το πρωί της 19ης Μαΐου, στην περιοχή της αρχαίας ακρόπολης της Θάσου στην περιοχή του Λιμένα.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης πήγε εκεί με τον θείο του Βασίλη για να συζητήσουν.

Η συζήτηση κατέληξε σε καβγά.

«Προσπάθησε να με χτυπήσει με ένα μαχαίρι. Τον έσπρωξα και έπεσε σε γκρεμό, από ύψος 10 μέτρων. Κατέβηκα κάτω και τον είδα να ψυχορραγεί. Και για να μη βασανίζεται άλλο, του έκοψα με το μαχαίρι το κεφάλι», υποστήριξε ο δράστης.

Στη συνέχεια είπε πως έκρυψε το πτώμα σε κάτι θάμνους. Μετά έφυγε, αγόρασε ένα καινούριο πουκάμισο και ένα κυνηγετικό όπλο και πήγε σπίτι να περιμένει τους υπόλοιπους της οικογένειας.

Την ίδια ημέρα, μπήκε στο σπίτι ο πατέρας του Θεόφιλου, ο Δημήτρης, και τότε ξέσπασε νέος καβγάς.

«Ο πατέρας μου είχε ένα μαχαίρι, φοβήθηκα», είχε καταθέσει. «Μόλις γύρισε για να πάει στην τουαλέτα, τον πυροβόλησα και έπεσε νεκρός. Μετά του έκοψα την καρωτίδα μ’ ένα μαχαίρι».

Λίγο μετά, μπήκε στο σπίτι και η μητέρα του Μαρία.

«Κρατούσε κι αυτή μαχαίρι. Της άρπαξα το χέρι, την αφόπλισα και της έκοψα τον λαιμό με το μαχαίρι», είπε ο Σεχίδης, αλλά ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι είχε κι αυτή πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Ακολούθησε η αδελφή του Έμμυ, που είχε ακούσει την φασαρία, μπήκε στο σαλόνι, κρατώντας ένα τασάκι για να αμυνθεί. Ο Σεχίδης υποστήριξε πως κρατούσε και αυτή μαχαίρι. «Μου όρμησε και τη σκότωσα με τον ίδιο τρόπο».

Το σπίτι στο Λιμένα της Θάσου «έκρυβε» για σχεδόν 3 μήνες, το πιο φρικιαστικό έγκλημα που έχει διαπραχθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Μικρή Άννυ: Την τεμάχισε, την έβρασε και έβαλε τα κομμάτια στους σωλήνες ο ίδιος της ο πατέρας

Ήταν Μάιος του 2015 όταν το πανελλήνιο «πάγωσε» στο άκουσμα της άγριας δολοφονίας της μικρής Άννυ, η οποία αγνοούνταν. Όχι μόνο δολοφονήθηκε αλλά τεμαχίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως προκύπτει από την κατάθεση φίλου του ζευγαριού, επίσης βουλγαρικής υπηκοότητας, τον οποίο βρήκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην Βουλγαρία, ο 27χρονος τού εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, στο σπίτι τους στην οδό Μιχαήλ Βόδα, και όταν συνήλθε είδε κοντά του νεκρή την 4χρονη κόρη του.

Τότε την τεμάχισε, έβρασε τα κομμάτια και τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι, μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι μέλη από το άψυχο κορμάκι του παιδιού τα μαγείρεψε κανονικά, με λαχανικά και μπαχαρικά, ώστε μετά που θα τα πετούσε στα σκουπίδια να φαινόταν ότι επρόκειτο για... κανονικό φαγητό.

Όταν συνέβησαν τα συγκλονιστικά γεγονότα, η μάνα του κοριτσιού έλειπε στο εξωτερικό.

Ο αμετανόητος 27χρονος, που τυφλωμένος, όπως αναφέρουν πηγές, από τη ζήλια, καθώς πίστευε ότι η μητέρα της Άννυ αγαπούσε περισσότερο το παιδί από τον ίδιο, δολοφόνησε το 4χρονο κορίτσι.

Διαβάστε επίσης:

Άκης όπως Μπάμπης: Η ανατομία δύο «τέλειων εγκλημάτων» - Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι δράστες μεταφέρουν τη σορό της 41χρονης εγκύου

Θεσσαλονίκη: Το μπαούλο της φρίκης, το βίντεο που τους «καίει» και το βίαιο παρελθόν του 39χρονου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ