ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άκης όπως Μπάμπης: Η ανατομία δύο «τέλειων εγκλημάτων» - Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες

Άκης όπως Μπάμπης: Η ανατομία δύο «τέλειων εγκλημάτων» - Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη από τον σύντροφό της Άκη με ανατριχιαστικές ομοιότητας με το έγκλημα του 2021 στα Γλυκά Νερά

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα». Αυτή είναι η ατάκα που κάθε αξιωματικός της Αστυνομίας διαβεβαιώνει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα». Αυτή την ατάκα προσπάθησε να διαψεύσει ο σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη στη Χαλκιδική μέσα σε ένα μπαούλο.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα». Αυτή την ατάκα προσπάθησε να διαψεύσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς, την οποία δολοφόνησε μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου του 2021.

Το Newsbomb.gr εντόπισε τις ανατριχιαστικές ομοιότητες των δυο εγκλημάτων, τα οποία αμφότερα οι Αρχές εξιχνίασαν από μικρά λάθη των δολοφόνων που προσπάθησαν για το «τέλειο έγκλημα».

Το σενάριο της ληστείας

Το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου του 2021 οι Αρχές έλαβαν κλήση για ληστεία σε οικία στα Γλυκά Νερά. Ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είχε δήθεν λυθεί από τους ληστές που τον είχαν δέσει για να κλέψουν τον ίδιο και την 19χρονη Καρολάιν Κράουτς, την οποία σκότωσαν χωρίς προφανή λόγο, με τον πιλότο, στο επάγγελμα, να τονίζει πως οι ληστές που είχαν εισβάλει της έβαλαν ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο για να μη φωνάξει, αλλά το πίεσαν αρκετά ώστε να να την πνίξουν. Παράλληλα, σκότωσε και τον σκύλο τους για να φανεί πειστικός.

Πίσω στο... σήμερα, ο σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας μπούκαρε μέσα στο διαμέρισμά τους με στόχο να κλέψει την ίδια του τη σύντροφο. Η ληστεία, σύμφωνα με τον ίδιο, πήγε λάθος και μαχαίρωσε με μανία την έγκυο γυναίκα. Μαζί του ήταν ακόμη ένα άτομο. Μάλιστα, για να... θολώσει τα νερά των ερευνών είχε αναφέρει πως κάποιος μπήκε στο σπίτι του αφότου είχε φύγει η Αστυνομία!

Το θέατρο στα κανάλια και τα κροκοδείλια δάκρυα

Το πλέον προφανές στις δυο υποθέσεις δεν είναι άλλο από τo απίστευτο θέατρο που έπαιζαν και οι δυο στα κανάλια. Κακό θέατρο, αλλά θέατρο, καθώς δεν έπειθαν αμφότεροι κανέναν.

Ο μεν Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ώρες μετά την άγρια δολοφονία της Καρολάιν μιλούσε στις κάμερες με ψυχραιμία και ψυχρότητα, προσπαθώντας να κλάψει (!) με τους έμπειρους αξιωματικούς αλλά και τους ειδικούς εγκληματολόγους, να καταλαβαίνουν άμεσα το προσποιητό του πράγματος.

Κάπως έτσι και ο δολοφόνος της Γεωργίας, εμφανιζόταν λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του σε κανάλια, οκτώ ημέρες μετά την εξαφάνιση της 41χρονης, και έλεγε πως το μέλημά του είναι να βρεθεί «το κορίτσι», όπως τόνιζε χαρακτηριστικά. Φυσικά, το θέατρο και του ίδιου ήταν τόσο κακό που οι παρουσιαστές των εν λόγω εκπομπών που εμφανίστηκε έμεναν εμβρόντητοι με τα όσα άκουγαν.

Δείτε το απόσπασμα:

«Μην απομακρύνεστε»

Κάπου ο κλοιός στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο άρχισε να στενεύει σαν μέγγενη. Ακόμη και στην Αλόννησο, όπου έγινε η κηδεία της Καρολάιν, οι Αρχές τον είχαν υπό στενή παρακολούθηση με σαφέστατη οδηγία: Μην απομακρύνεστε.

«Μην απομακρύνεστε». Με αυτές τις δυο λέξεις ουσιαστικά οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη «κλείδωσαν» τον δολοφόνο της 41χρονης, καθώς όταν εκείνος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Αθήνα για να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό πλατό (!) οι αξιωματικοί της αστυνομίας του ξέκοψαν πως δεν μπορεί να αφήσει την πόλη. Η αντίστροφη μέτρηση της σύλληψής του είχε ξεκινήσει.

Τους πρόδωσαν τα κινητά

Η τεχνολογία ωστόσο ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τα δυο εγκλήματα.

Το «τέλειο έγκλημα» του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πρόδωσε το κινητό του, καθώς αν και δεμένος, όπως έλεγε, το δε κινητό του συνέχιζε να μετράει βήματα και μάλιστα εντός της οικίας. Κίνηση που ο πιλότος δεν είχε προβλέψει πως θα τον «έδειχνε» στην Αστυνομία.

Από την άλλη, ο δολοφόνος της Γεωργίας είχε μεν προβλέψει πως θα πάρουν οι Αρχές το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο δεν είχε προβλέψει πως θα γίνει ανάκτηση του ιστορικού που είχε σβήσει. Κάπως έτσι έφτασαν στην κλήση στον συνεργό του, του οποίου εντοπίστηκε και δακτυλικό αποτύπωμα μέσα στο διαμέρισμα.

Αιώνια ερωτευμένοι

Αυτό που κάνει ακόμη πιο ειδεχθή τα δυο εγκλήματα είναι πως διαπράχτηκαν από δυο ανθρώπους που δήλωναν ερωτευμένοι με τις συντρόφους τους.

Ο μεν Αναγνωστόπουλος έλεγε πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Καρολάιν και είναι ο έρωτας της ζωής του, ο δε Άκης είχε κάνει μέχρι και τατουάζ το όνομα της 41χρονης γυναίκας στο χέρι του!

Αντί επιλόγου, θα μπορούσε κανείς να δει τα δεδομένα και τις τεχνολογίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον η Ελληνική Αστυνομία για να φτάσει στις εξιχνιάσεις εγκλημάτων. Με υπερσύγχρονες μεθόδους που μπορούν να ανιχνεύσουν γενετικό υλικό σε σημεία που οι δολοφόνοι έχουν φροντίσει να «καθαρίσουν».

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα», επαναλαμβάνουν οι Αρχές.