ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι δράστες μεταφέρουν τη σορό της 41χρονης εγκύου

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι δράστες μεταφέρουν τη σορό της 41χρονης εγκύου

Οι δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας αρνούνται τη συμμετοχή τους στο έγκλημα, ενώ έχουν λάβει προθεσμία και θα απολογηθούν το Σάββατο

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη από τον σύντροφό της και έναν φίλο της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγη ώρα μετά την δολοφονία της Γεωργίας.

Το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας παρακείμενης επιχείρησης δείχνει τους δύο άνδρες, τον 39χρονο σύντροφο της 41χρονης και τον 34χρονο φίλο του να μεταφέρουν το πτώμα της μέσα σε ένα μπαούλο.

Οι δύο δράστες έχουν συλληφθεί και κρατούνται, ενώ έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου. Και οι δύο δίνουν διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ, ενώ αρνούνται κάθε συμμετοχή στο στυγερό έγκλημα.

Ο 39χρονος φέρεται να δηλώνει ότι... κοιμόταν και δεν γνωρίζει πώς και για ποιο λόγο δολοφονήθηκε η τριών μηνών έγκυος σύντροφός του.

Την ίδια ώρα, σε κλίμα οδύνης, στενοί συγγενείς, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της Γεωργίας την αποχαιρέτησαν στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου τελέστηκε η κηδεία της, ενώ ακολούθησε η ταφή στα κοιμητήρια της περιοχής. Τραγική φιγούρα η 13χρονη κόρη της που καλείται να διαχειριστεί την απώλεια της μητέρας της σε μία τόσο ευαίσθητη ηλικία.

«Ήξερε ότι θα κάνουν ληστεία»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου Όθωνας Παπαδόπουλος δηλώνει για τον εντολέα του πως «Δηλώνει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή και δεν γνώριζε το γεγονός του θανάτου. Η αρχική θέση ήταν ότι βρισκόταν στο σπίτι κι ότι κοιμόταν υπό την επήρεια υπνωτικού χαπιού».

Από την πλευρά του ο 34χρονος φίλος του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Παρηγόρη ισχυρίζεται ότι είχε πεισθεί από τον φίλο του ότι θα κάνουν ληστεία κι ότι κανείς δεν θα πάθει τίποτα, ενώ μάλιστα αναφέρει ότι κάποια στιγμή μετά από νόημα που του έκανε ο 39χρονος έφυγε από το διαμέρισμα και πήγε κάτω στο δρόμο όπου και τον περίμενε κι ότι δεν ήταν μπροστά στο φονικό.

«Σε κάποια στιγμή ο ίδιος αφού συμμετείχε, αρχικά στην ακινητοποίηση της γυναίκας στη συνέχεια ύστερα από νεύμα του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ. του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας) κατευθύνθηκε κάτω, όπου παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα και ύστερα από αυτό το διάστημα ο πρώτος κατηγορούμενος κατέβηκε και του ανακοίνωσε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή. Δεν ήταν παρών πάνω στο διαμέρισμα. Η κοπέλα ήταν σε κάθε περίπτωση ζωντανή και ακινητοποιημένη αυτό γνωρίζω, λεπτομέρειες παραπάνω δεν γνωρίζω. Υπάρχει μια συμμετοχή στη διαδικασία της μεταφοράς, αφού προηγουμένως όμως του γνωστοποιήθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ότι η γυναίκα ήταν νεκρή. Ο ίδιος δεν είχε κανένα κίνητρο και ξεκίνησε με τη διαβεβαίωση του πρώτου κατηγορουμένου ότι η κοπέλα δεν θα πάθει τίποτα κανείς δεν θα πάθει τίποτα. Στην πορεία ο ίδιος μόλις του ανακοινώθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ότι η κοπέλα είναι νεκρή ήθελε να σταματήσει και ο πρώτος κατηγορούμενος του ανακοίνωσε ότι κι αυτός θα πάθει τα ίδια άμα δεν ακολουθήσει. Υπήρξε μια πράξη απειλής από ότι γνωρίζω. Αυτό με βάση τα λεγόμενα του εντολέα μου. Απειλήθηκε ότι θα πάθει τα ίδια. Υπό το βάρος της συνείδησης του κι αφού το δούλεψε μέσα του αποφάσισε να πάει και να καταθέσει την αλήθεια κάτι που έκανε αυτοβούλως που παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς κι εδώ θέλω να τονιστεί, αυτοβούλως πριν υπάρξει καμία επέμβαση της αστυνομίας, ο ίδιος μόνος του πήγε και κατέθεσε με πάσα όλη την αλήθεια και μάλιστα εδώ να πούμε ότι η ειλικρίνεια του βασίστηκε στο ότι ο ίδιος σαν χαρακτήρας είναι ένα άτομο που πάσχει από ψυχοαναπτυξιακές διαταραχές. Αυτό εδώ είναι κάτι που υπάρχει ιατρικό ιστορικό και θα το τονίσουμε ως υπεράσπιση» ανέφερε ο κ. Παρηγόρης.

Ο 39χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά το ποινικό παρελθόν

Παρά το πλούσιο ποινικό παρελθόν, ο 39χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος και συνέχιζε ανενόχλητος τις βίαιες πράξεις του.

Η πρώτη καταγγελία που υποβλήθηκε σε βάρος του ήταν το 2016 από την πρώην σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία. Όπως η ίδια ισχυρίζεται οι αρχές της είπαν «να τα βρει με τον σύζυγό της γιατί έχουν δυο παιδιά».

Το 2020 ακολούθησαν 4 μηνύσεις σε βάρος του για ξυλοδαρμό με θύμα την αδερφή του .Η γυναίκα απευθύνθηκε στις αρχές τον Φεβρουάριο στο Α.Τ Τούμπας, το Ιούνιο στο Α.Τ Πυλαίας, τον Αύγουστο στο Α.Τ Τούμπας και το Δεκέμβριο στο Α.Τ Χαριλάου.

Εκείνος όμως όχι μόνο δεν συνελήφθη αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ορισμένες από τις περιπτώσεις κρυβόταν μέχρι να λήξει το 48ωρο και φυσικά δεν σταμάτησε τη δράση του. Τρεις μήνες μετά ξυλοκόπησε ξανά την ίδια του την αδερφή όπως η ίδια ισχυρίζεται. Η γυναίκα στις 15 Μαρτίου προχωρά σε νέα καταγγελία στο Α.Τ Τούμπας. Εκείνη την περίοδο 39χρονος επιχειρεί επανασύνδεση με την πρώην σύζυγό του.

Όπως η ίδια υποστηρίζει «πάντα γυρνούσε για τα λεφτά, εγώ τον συντηρούσα». Στις 7.7.2022 ξυλοκοπά και την ίδια ενώ τον ίδιο μήνα η αδερφή του τον καταγγέλλει για βιασμό. Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του με τη δίωξη να του ασκείται 1 χρόνο μετά (!) και 2 μέρες πριν τη δολοφονία της Γεωργία και συγκεκριμένα στις 28.12.2023.

Μάλιστα 3 μέρες πριν εξαφανιστεί η Γεωργία στις 27.8.23 σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται για κλοπή μηχανής.

Μέχρι και την αποκάλυψη του φονικού ο άνδρας αυτός κυκλοφορούσε ελεύθερος έχοντας στην πλάτη του 9 καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, βιασμό, κλοπή, 4 καταδικαστικές αποφάσεις, όλες με αναστολή και 5 εγκλήσεις που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η αδερφή του είχε αναγκαστεί κάποια περίοδο να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για να μην τον συναντά στο δρόμο καθώς όπως υποστηρίζει φοβόταν για τη ζωή της, φοβόταν ότι θα την σκοτώσει.

Η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αισθάνεται ότι έχει ευθύνη όπως λέει για το φονικό γιατί δεν προειδοποίησε τη Γεωργία. «Νιώθω ότι φέρω ευθύνη που δεν προειδοποίησα τη Γεωργία. Σκέφτομαι ότι μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της γυναίκας. Πάντα φοβόμουν ότι θα με σκοτώσει», λέει χαρακτηριστικά.

Τρόμο ένιωθαν και τα δυο ανήλικα παιδιά του, 9 και 12 ετών. Η πρώην σύζυγός του μιλώντας στο Newsbomb.gr δηλώνει ότι το βράδυ της σύλληψής του τα παιδιά του ένιωσαν ανακούφιση. «Κοιμηθήκανε ήσυχα .Μου είπαν ότι θα βγαίνουμε έξω, δεν θα τον βλέπουμε, δεν θα μας πειράζει, δεν θα μας φωνάζει», λέει η μητέρα τους.

«Της έβαλαν χειροπέδες, τη φίμωσαν και την κατακρεούργησαν» - Η ιατροδικαστική εξέταση

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε στις 09/01 το Newsbomb.gr για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου από τον σύντροφό της και τον 34χρονο φίλο του.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να ερευνήσουν και να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση της 41χρονης Γεωργίας, η οποία διένυε την 7η εβδομάδα κύησής της, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σύντροφός της και ο φίλος του είναι οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία της.

Πώς έγινε η δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη

Μόλις η 41χρονη έγκυος μπήκε στο σπίτι του συντρόφου της μαζί του, της επιτέθηκε ο φίλος του, ο οποίος ενεργούσε σύμφωνα με το σχέδιο που είχαν καταστρώσει.

Αφού την ακινητοποίησε με την απειλή ενός μαχαιριού, στη συνέχεια της έβαλε χειροπέδες και τη φίμωσε με τη χρήση ταινίας συσκευασίας. Και οι δύο την πήγαν στο υπνοδωμάτιο, όπου της κατάφεραν πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στην αριστερή και δεξιά τραχηλική χώρα.

Στη συνέχεια μετέφεραν στο διαμέρισμα βαλίτσα - μπαούλο όπου έβαλαν τη σορό της και με το αμάξι του φίλου του συντρόφου της, τη μετέφεραν σε απόκρυμνο σημείο. Αμέσως μετά γύρισαν στο σπίτι του συντρόφου της, προσπαθώντας να «εξαφανίσουν» τα ίχνη και τα πειστήρια της δολοφονίας, καθαρίζοντας το διαμέρισμα και απορρίπτοντας διαδοχικά σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς πειστήρια του εγκλήματος, όπως τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του θύματος, το μέσο τέλεσης και το στρώμα του κρεβατιού, όπου δολοφονήθηκε το θύμα.

Μάλιστα, έβαλαν νέο στρώμα στο κρεβάτι, προκειμένου να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση ενώ, όπως έγραψε και το Newsbomb.gr, αφαίρεσαν από τη γυναίκα μέχρι και τα 80 ευρώ που είχε πάνω της.

Σχετικές ειδήσεις