ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία της 41χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία της 41χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της

Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης η κηδεία της 41χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της και έναν φίλο του

Ρεπορτάζ: Φανή Χαρίση

Το ύστατο χαίρε στην πολυαγαπημένη τους Γεωργία που διένυε την 7η εβδομάδα της κύησης της και ξεψύχησε από τις μαχαιριές που της κατάφερε ο 39χρονος σύντροφος της και ένας 34 ετών φίλος του λένε αυτήν την ώρα στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Καλαμαριά οι γονείς της, οι συγγενείς και οι φίλοι της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την κηδεία της 41χρονης:

Η 41χρονη Γεωργία αφήνει πίσω της και την 13χρονη κόρη της που προφανώς προσπαθεί να αντιληφθεί τι έγινε και έχασε την μητέρα της.

Δείτε επίσης τα βίντεο:

Ο 39χρονος που χτες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου ακόμα και τώρα αρνείται ότι δολοφόνησε την σύντροφο του και ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς είχε πάρει υπνωτικό χάπι κι ότι δεν κατάλαβε τίποτα ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον 34χρονο φίλο του.

«Δηλώνει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή και δεν γνώριζε το γεγονός του θανάτου. Η αρχική θέση ήταν ότι βρισκόταν στο σπίτι κι ότι κοιμόταν υπό την επήρεια υπνωτικού χαπιού» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο 34χρονος φίλος του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Παρηγόρη ισχυρίζεται ότι είχε πεισθεί από τον φίλο του ότι θα κάνουν ληστεία κι ότι κανείς δεν θα πάθει τίποτα ενώ μάλιστα αναφέρει ότι κάποια στιγμή μετά από νόημα που του έκανε ο 39χρονος έφυγε από το διαμέρισμα και πήγε κάτω στο δρόμο όπου και τον περίμενε κι ότι δεν ήταν μπροστά στο φονικό.

«Σε κάποια στιγμή ο ίδιος αφού συμμετείχε, αρχικά στην ακινητοποίηση της γυναίκας στη συνέχεια ύστερα από νεύμα του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ. του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας) κατευθύνθηκε κάτω όπου παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα και ύστερα από αυτό το διάστημα ο πρώτος κατηγορούμενος κατέβηκε και του ανακοίνωσε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή. Δεν ήταν παρών πάνω στο διαμέρισμα. Η κοπέλα ήταν σε κάθε περίπτωση ζωντανή και ακινητοποιημένη αυτό γνωρίζω, λεπτομέρειες παραπάνω δεν γνωρίζω. Υπάρχει μια συμμετοχή στη διαδικασία της μεταφοράς αφού προηγουμένως όμως του γνωστοποιήθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ότι η γυναίκα ήταν νεκρή. Ο ίδιος δεν είχε κανένα κίνητρο και ξεκίνησε με τη διαβεβαίωση του πρώτου κατηγορουμένου ότι η κοπέλα δεν θα πάθει τίποτα κανείς δεν θα πάθει τίποτα. Στην πορεία ο ίδιος μόλις του ανακοινώθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ότι η κοπέλα είναι νεκρή ήθελε να σταματήσει και ο πρώτος κατηγορούμενος του ανακοίνωσε ότι κι αυτός θα πάθει τα ίδια άμα δεν ακολουθήσει. Υπήρξε μια πράξη απειλής από ότι γνωρίζω. Αυτό με βάση τα λεγόμενα του εντολέα μου. Απειλήθηκε ότι θα πάθει τα ίδια. Υπό το βάρος της συνείδησης του κι αφού το δούλεψε μέσα του αποφάσισε να πάει και να καταθέσει την αλήθεια κάτι που έκανε αυτοβούλως που παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς κι εδώ θέλω να τονιστεί, αυτοβούλως πριν υπάρξει καμία επέμβαση της αστυνομίας, ο ίδιος μόνος του πήγε και κατέθεσε με πάσα όλη την αλήθεια και μάλιστα εδώ να πούμε ότι η ειλικρίνεια του βασίστηκε στο ότι ο ίδιος σαν χαρακτήρας είναι ένα άτομο που πάσχει από ψυχοαναπτυξιακές διαταραχές. Αυτό εδώ είναι κάτι που υπάρχει ιατρικό ιστορικό και θα το τονίσουμε ως υπεράσπιση» ανέφερε ο κ. Παρηγόρης.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη - 41χρονη έγκυος: Τελευταία πράξη του δράματος - Τραγική φιγούρα η 13χρονη κόρη της

Θεσσαλονίκη: Είχε κατηγορηθεί για βιασμό και ξυλοδαρμούς αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος ο δολοφόνος

Θεσσαλονίκη: Το μπαούλο της φρίκης, το βίντεο που τους «καίει» και το βίαιο παρελθόν του 39χρονου

Σχετικές ειδήσεις