ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στη φυλακή το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Ερευνάται η σχέση του με τη Greek Mafia

Στη φυλακή το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Ερευνάται η σχέση του με τη Greek Mafia

Την άκρη του νήματος στις σχέσεις του πρώην στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με καταδικασμένους ποινικούς και τη Greek Mafia ψάχνουν οι αρχές.

Οι τέσσερις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε συνδυασμό με τα «εκρηκτικά» ευρήματα που εντοπίστηκαν οδηγούν τις Αρχές στην εκτίμηση ότι ίσως οι τέσσερις συλληφθέντες ότι ίσως σχεδίαζαν κάποιο ισχυρό χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, δύο από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Σημειώνεται ωστόσο ότι και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Τι δήλωσε ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων

Ο συνήγορος των δύο ΟΥΚάδων, σε δήλωση που έκανε χαρακτήρισε την δικογραφία τςη υπόθεσης ως «άνθρακες». Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βαγγέλη Καντιάνη έχει ως εξής:

«Μια “πολύδιαφημισμένη δικογραφία” ακόμη αποδείχθηκε “άνθρακας”, καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου, μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Στη φυλακή το πρώην στέλεχος των Πυρήνων

Σε βάρος του πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή με τον κατηγορούμενο να παίρνει το δρόμο για τη φυλακή προκειμένου να εκτίσει το σύνολο της ποινής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο συνήγορός του κατηγορούμενου διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia».

Αναφορικά με το πιστόλι που βρέθηκε ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το είχε αγοράσει από την Ομόνοια η έγκυος σύντροφός του για λόγους αυτοπροστασίας, κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» φέρεται να τόνισε ο κατηγορούμενος.

Η σχέση με τον «Ράμπο»

Το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων» φέρεται να είχε και πολύ στενές σχέσεις με τον δολοφονημένο στον Κορυδαλλό Βασίλη Ρουμπέτη καθώς ήταν συνεργάτες και είχαν από κοινού ανοίξει μαζί πρατήρια καυσίμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο επονομαζόμενος ως «Ράμπο» μετά την δολοφονία Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων της «Greek Mafia» από την αντίπαλη εγκληματική οργάνωση των ομογενών, είχε βάλει βόμβες στους αντιπάλους τους στον Ασπρόπυργο και στην Θεσσαλονίκη ως αντίποινα.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο σε αυτές τις ενέργειες να έχει λάβει και βοήθεια από τον πρώην τρομοκράτη.

Φοβόταν πως θα ήταν ο επόμενος

Το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων», όταν έμαθε για τη δολοφονία του «Ράμπο» φοβήθηκε για τη ζωή του και έμεινε κρυμμένος επί τέσσερις μήνες στην περιοχή της Θεσσαλίας. Μάλιστα, ακόμη και όταν ο ίδιος επέστρεψε στην Αθήνα, ήταν πολύ επιφυλακτικός και προσεκτικός στις κινήσεις του. Εξάλλου δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι μεταξύ των ευρημάτων που εντόπισαν οι αστυνομικοί ήταν και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το προφίλ των κομάντο της ΟΥΚ

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης δύο στελέχη των Ο.Υ.Κ. και τον δίδυμο αδελφό ενός εξ αυτών σε Πειραιά και Πέραμα αντίστοιχα, ο οποίος είναι πορτιέρης σε γνωστό Club στο Γκάζι.

Ο ένας «ΟΥΚας» είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη, ο άλλος για διατάξεις σχετικά με την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο δίδυμος αδελφός του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό.

Τα εκρηκτικά ΤΝΤ που βρέθηκαν στην κατοχή των «ΟΥΚάδων» πηγές του Πολεμικού Ναυτικού διαβεβαιώνουν ότι δεν εκλάπησαν και δεν προέρχονται από δικές τους εγκαταστάσεις. Οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετηθεί σε διοικητικές θέσεις και όχι σε επιχειρησιακές ομάδες.

Υπό έρευνα η ανατίναξη του αγωγού ΕΥΔΑΠ

Μία πρόσφατη δολιοφθορά, η ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα σε βάθος 48 μέτρων, έχει τραβήξει ιδιαίτερα το «βλέμμα» των Αρχών.

Εξετάζεται η πιθανότητα εμπλοκής των βατραχανθρώπων, αφού και την τεχνογνωσία είχαν για το κάνουν και τα μέσα. Στην παρούσα φάση όμως ειδικά για αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αποδείξεις και τελεί υπό έρευνα.

Ενδεχομένως, η εξέταση των συλληφθέντων και η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων και των τηλεφώνων τους, που συνεχίζεται, να δώσει περισσότερες απαντήσεις στις Αρχές για τους πιθανούς στόχους τους.

Στο στόχαστρο 4 κινητά και ένα σημειωματάριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν όλους τους φακέλους που έχουν να κάνουν με εκρηκτικούς μηχανισμούς στη νύχτα το περασμένο διάστημα και τον πόλεμο της Greek Mafia, ενώ σημαντικά στην έρευνα φαίνεται πως είναι τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ένα σημειωματάριο του πρώην ηγετικού στελέχους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που βρέθηκαν.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
  • 4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
  • χειροβομβίδα,
  • πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
  • γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
  • 2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,
  • 281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
  • φορητός ασύρματος,
  • αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
  • υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • 5 μαχαίρια, από τα οποία - αναδιπλούμενα,
  • 4 σιδερογροθιές,
  • ρόπαλο,
  • φωτοβολίδα, καπνογόνο και 4 πυρσοί,
  • αναβολικές ουσίες,
  • αμπούλες αερίου,
  • 11 κινητά τηλέφωνα,
  • 6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • εξωτερικός σκληρός δίσκος,
  • ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις

Σχετικές ειδήσεις