ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πυροβολισμοί Πειραιάς: «Θα πεθάνετε όλοι»

Πυροβολισμοί Πειραιάς: «Θα πεθάνετε όλοι»

Την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που γάζωσε μπαρ στο Μικρολίμανο, αφήνοντας πίσω του 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, όλο και περισσότερα στοιχεία για τη δράση του έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Θα πεθάνετε όλοι-Θα χυθεί αίμα» φέρεται να είπε σύμφωνα με μαρτυρίες ο ξανθός αλλοδαπός άνδρας, λίγο πριν ανοίξει πυρ στο γεμάτο από κόσμο νυχτερινό κέντρο, στην ακτή Δηλαβέρη, στον Πειραιά.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν σκηνές πανικού με ανθρώπους να βρίσκονται στο πάτωμα του κλαμπ τραυματισμένοι από τα πυρά που άνοιξε ο δράστης, ο οποίος και τράπηκε σε φυγή.

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11/2014), όταν ο δράστης διασκέδαζε μαζί με μία γυναίκα στο νυχτερινό κέντρο, που αργότερα θα γάζωνε με ένα καλάσνικοφ. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο άνδρας, αλβανικής καταγωγής, έφυγε μόνος του από το μαγαζί, ενώ λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε με ένα καλάσνικοφ στο χέρι. Αφού φώναξε θα "πεθάνετε όλοι" άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος τραυματισμένα 15 άτομα.

Ακολούθησαν εικόνες φρίκης. Άτομα στο πάτωμα ζητούσαν βοήθεια, ενώ ο δράστης είχε ήδη εξαφανιστεί. Ωστόσο, συγκεχυμένες είναι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες σχετικά με το μέσο που χρησιμοποίησε για να τραπεί σε φυγή, καθώς κάποιες μαρτυρίες μιλούν για ταξί και άλλες ότι επιβιβάστηκε σε τζιπ.

Πόρτα-πόρτα οι έρευνες

Αμέσως σήμανε "συναγερμός" στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ήδη οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μία φωτογραφία του υπόπτου, με τις έρευνες να γίνονται πόρτα-πόρτα, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Σεσημασμένος ο κακοποιός

Οι Αρχές εκτιμούν πως ο δράστης της σημερινής επίθεσης, είναι ο ίδιος που κρύβεται πίσω από τρία "χτυπήματα" σε νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο Αθήνας, στο Μεταξουργείο και τον Άγιο Παντελεήμονα. Μάλιστα, από την τελευταία επίθεση είχε χάσει τη ζωή του ένας άνδρας πατέρας δύο παιδιών.

Συμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν 14 κάλυκες, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν από τη βαλλιστική εξέταση. Παράλληλα, άνδρες της Αστυνομίας έχουν συλλέξει αποτυπώματα του δράστη που βρέθηκαν στο κλαμπ, όπου νωρίτερα διασκέδαζε με μία γυναίκα.

Σχετικές ειδήσεις