ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μικρολίμανο: Σεσημασμένος και επικίνδυνος ο δράστης

Μικρολίμανο: Σεσημασμένος και επικίνδυνος ο δράστης

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε αδιακρίτως με καλάσνικοφ τα ξημερώματα του Σαββάτου σε νυχτερινό μαγαζί στην Ακτή Δεληβέρη στο Μικρολίμανο έχει εξαπολύσει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι Αλβανός, περίπου 30 – 35 ετών και έχει απασχολήσει την Αστυνομία για τρία ακόμη περιστατικά, ένα εκ των οποίων σε καφενείο στο Μεταξουργείο, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέσεις με συμμορία αλλοδαπών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας είχαν κάποια στιγμή συλληφθεί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν αν κίνητρο της επίθεσης είναι οι «διενέξεις» στο χώρο της νύχτας ή κάποια άλλη διαφορά που σημειώθηκε λίγη ώρα πριν μέσα στο νυχτερινό κέντρο.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της φωτογραφία του δράστη και αναμένει άδεια από την Εισαγγελία για δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συγκριθούν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε επίθεση στο

Μεταξουργείο, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας εντός του καταστήματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Με τη φράση «θα πεθάνετε όλοι» εισέβαλε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κλαμπ του Μικρολίμανου ο δράστης του μακελειού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με το καλάσνικοφ σκορπίζοντας τον πανικό σε θαμώνες και περιοίκους.

Ο δράστης διασκέδαζε στο κλαμπ επί της Ακτής Δηλαβέρη, όταν ξαφνικά έφυγε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας και στη συνέχεια επέστρεψε έχοντας μαζί του το καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περιοίκους.

Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί, ο οδηγός του οποίου αναζητείται επίσης.

Η κατάσταση των τραυματιών

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα τραυματίες. Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο «Αττικό», ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο «Ερυθρό». Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό» και στο «Θριάσιο».

Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.

Συνολικά τραυματίστηκαν 15 άτομα, αλλά οι έξι πήραν άμεσα εξιτήριο μετά τις πρώτες βοήθειες.

Σχετικές ειδήσεις