ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα με ρουκέτα

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα με ρουκέτα

Η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" έχει προσπαθήσει πριν από περίπου ένα χρόνο να χρησιμοποιήσει δύο φορές ρουκετοβόλο RPG, στην επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού, αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά το χτύπημα με δύο καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ να ξαναχτυπήσουν, αυτή τη φορά όμως με ρουκέτα και στη συνέχεια να αναλάβουν με προκήρυξη την ευθύνη των δύο επιθέσεων. Γι ' αυτό η αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού, ενώ λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους, σε κτίρια αλλά και σε ανθρώπινους στόχους...

Συμμετείχε γυναίκα στην επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ;

Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας του Ισραήλ αλλά και διπλανών κτιρίων στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν το όχημα διαφυγής των τρομοκρατών, που δεν αποκλείεται να ήταν μικρό φορτηγό και μοτοσικλέτες για την ομάδα υποστήριξης, αλλά και το δρομολόγιο τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει κάμερα που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δραστών και όπως φαίνεται αυτοί μετά την επίθεση διέφυγαν με ένα κλειστό φορτηγάκι.

Oι αξιωματικοί "βλέπουν" ομοιότητες στη σύνθεση των τρομοκρατών που στις 14 Ιανουαρίου 2013 προσπάθησαν να χτυπήσουν με αντιαρματική ρουκέτα τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. , αλλά από αστοχία υλικού, όπως είπαν στην προκήρυξή τους, χρησιμοποίησαν τελικά δύο καλάσνικοφ.

Τότε υπήρχε μαρτυρία που ανέφερε ότι στη θέση οδηγού του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες βρισκόταν μία γυναίκα. Ίσως λένε οι αστυνομικοί, η ίδια γυναίκα να συμμετείχε και στην επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μαρτυρία που να το επιβεβαιώνει.

Σχετικές ειδήσεις