ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βαριές κατηγορίες κατά του Χρ. Ξηρού

Βαριές κατηγορίες κατά του Χρ. Ξηρού

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι εισαγγελείς στον Χριστόδουλο Ξηρό, για τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι - γιάφκα της Αναβύσσου.

Συγκεκριμένα, οι δύο εισαγγελείς απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ειδικότερα η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

  • Τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο
  • Την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκίων πυρομαχικών και άλλα
  • Την παράνομη κατοχή διατριτικών και εκρηκτικών βλημάτων
  • Πλαστογραφία
  • Παραβίαση περιοριστικών όρων
  • Παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του)
  • Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ενώπιον των Εισαγγελέων ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αναφερθεί σε όσα του αποδίδονται σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Είπε ωστόσο, προαναγγέλλοντας στην ουσία την στάση που θα τηρήσει ενώπιον των ανακριτών: «Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Ο Χρ.Ξηρός οδηγήθηκε εκ νέου στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, από όπου θα μεταχθεί εκ νέου τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί.

Σχετικές ειδήσεις