ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου και βρέθηκε νεκρός 38 ημέρες μετά λίγα μέτρα από τη σχολή του στα Ιωάννινα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΟΙ... ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ

Αν και ο θάνατος του κρίθηκε ότι ήταν αυτοκτονία, οι Αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να ώθησαν τον νεαρό Κρητικό στην αυτοχειρία.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η παρέα των Κρητικών να κάνει άγρια καψόνια στον 20χρονο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, συναντήθηκε εσπευσμένα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του πολίτη, Γιάννη Πανούση και του παρέδωσε το επίμαχο βίντεο, το οποίο φέρεται να έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο. Ο Γιώργος Τσούκαλης αρκέστηκε μόνο να πει: «Υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις».

Το βίντεο αυτό αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση του Βαγγέλη. Εστάλη στα Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω ανάλυση και είναι σε προγενέστερο χρόνο από την εξαφάνιση του 20χρονου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η παρέα των Κρητικών όχι μόνο τραμπούκιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο με τα καψόνια, εκβιάζοντάς τον ότι θα τα ανεβάσουν στο Internet.

Μια άλλη εκδοχή δίνουν οι καταθέσεις δυο συμφοιτητών του Βαγγέλη τις τελευταίες ώρες στην Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Υποστήριξαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι πρόσωπο κλειδί στην ιστορία ήταν μια νεαρή κοπέλα από την Κρήτη. Στο εύλογο ερώτημα γιατί δε μίλησαν από την αρχή, απάντησαν: «Τρομοκρατηθήκαμε γιατί από την μια ημέρα στην άλλη μπήκαμε στο στόχαστρο όλων και πιστεύαμε ότι έτσι προστατεύουμε τη μνήμη του Βαγγέλη».

«Τι έκανες ρε ξεφτιλισμένε;»

Τα χυδαία μηνύματα τους σε blog μετά τον τραγικό θάνατο του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη προκάλεσαν φρίκη και οργή.

Ακόμη και στον πατέρα του ενός από τους τρεις υβριστές του Βαγγέλη που εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του 25χρονου φοιτητή πληροφορικής στην Αθήνα, ο πατέρας του δεν άντεξε μόλις έμαθε τι είχε κάνει και τον χαστούκισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του είπε: «Τι έκανες ρε ξεφτιλισμένε, καθόλου ντροπή;» και ο γιος του απάντησε: «Έκανα μ.....».

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι ένας 28χρονος φοιτητής στη Μυτιλήνη και ένας 50χρονος, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών για βιασμό και ναρκωτικά, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε γεμίσει με υβριστικά συνθήματα εναντίον της πρώην φίλης του τους τοίχους στη Θεσσαλονίκη. Όταν είδε τους αστυνομικούς πήδηξε από το παράθυρο και κατάφερε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ερευνήσουν τις επικοινωνίες των τριών δραστών για να διαπιστώσουν εάν γνώριζαν τον Βαγγέλη ή κάποιον από τους συμφοιτητές που σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου, τον βασάνιζαν στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ένα ακόμη ηλεκτρονικό ίχνος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει και τέταρτος υβριστής του Βαγγέλη, ή το ίχνος ανήκει σε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί ποιός ήταν ο διαχειριστής του blog που ανέβηκαν οι χυδαίες αναρτήσεις.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου.

Βανδαλισμοί από τους Κρητικούς στη Γαλακτοκομική Σχολή

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για το τι συνέβαινε στη Γαλακτοκομική σχολή.

Τρεις ημέρες πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη, εμφανίστηκε στη σχολή ο "αρχηγός" της παρέας των Κρητικών που φέρονται να είχαν κάνει τη ζωή του 20χρονου κόλαση την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες του πορίσματος, ο συγκεκριμένος νεαρός ήταν ιδιαίτερα ζωηρός. Είχε κόψει δέντρα στο προαύλιο, έκανε γκράφιτι στους τοίχους, ενώ πριν φύγει έσπασε τα πάντα μέσα στο δωμάτιο του.

Ο ίδιος εμφανίστηκε στη σχολή πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη και ζήτησε να του παραδοθεί το πτυχίο. Δεν του παραδόθηκε γιατί είχε προκαλέσει ζημιές στη σχολή και έπρεπε να αποκατασταθούν πρώτα.

Το θέμα είναι πως όλοι γνώριζαν τη δράση τους αλλά κανείς δεν τιμωρούνταν!

Σχετικές ειδήσεις