ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη στον Κολωνό ο καταζητούμενος Σπύρος Καββαδίας

Συνελήφθη στον Κολωνό ο καταζητούμενος Σπύρος Καββαδίας

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (18/4/2015) στην περιοχή του Κολωνού ο καταζητούμενος ισοβίτης Σπύρος Καββαδίας.

Ο Σ. Καββαδίας αναζητούνταν από τον Σεπτέμβριο του 2014 που είχε αποδράσει από τις φυλακές της Αγιάς Χανίων, όπου κρατούνταν για τη δολοφονία της γυναίκας του και της πρώην συντρόφου του.

O καταζητούμενος είχε δολοφονήσει το 1998 τη γυναίκα του στην Θεσσαλονίκη. Από την εξιχνίαση εκείνης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο δράστης είχε δολοφονήσει πριν από μερικά χρόνια στην Ελβετία και την πρώην σύντροφό του, ενώ στη συνέχεια διέφυγε στην Ελλάδα.

Ο ισοβίτης είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές και από τότε αναζητούνταν.

Οι αστυνομικές Αρχές μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών έφθασαν στα ίχνη του και τον συνέλαβαν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη του Σπύρου Καββαδία

«Συνελήφθη σήμερα (18/4/2015) το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 59χρονος, δραπέτης φυλακών, καθόσον δεν είχε επιστρέψει στις 13/9/2014 στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων μετά από δεκαήμερη άδεια που είχε λάβει.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος κρατούνταν στο ανωτέρω Κατάστημα Κράτησης δυνάμει δύο καταδικαστικών αποφάσεων του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης και του Μικτού Εφετείου Αθηνών βάση των οποίων είχε καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων ετών, δύο μηνών και δεκαπέντε ημερών για δύο ανθρωποκτονίες με πρόθεση που είχε διαπράξει στη Βασιλεία της Ελβετίας και την Θεσσαλονίκη, το 1992 και το 1998 αντίστοιχα, παράνομη οπλοκατοχή, σωματική βλάβη, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε και Ένταλμα Σύλληψης για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών».

Σχετικές ειδήσεις