ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κατάθεση-«φωτιά» για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κατάθεση-«φωτιά» για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η προανακριτική έρευνα της αστυνομίας, εφόσον συμπληρωθεί ο ογκώδης φάκελος της Ασφάλειας Ιωαννίνων με ορισμένες συγκλονιστικές καταθέσεις, γύρω από την υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στον εισαγγελέα ο οποίος θα τη μελετήσει και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Σε μία από τις αποκαλυπτικές καταθέσεις, που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες, γίνεται λόγος για τραυματισμό του Βαγγέλη από συμφοιτητή του, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο 21χρονος διασκέδαζε σε κλαμπ με παρέα νεαρών και κάποια στιγμή ένας συμφοιτητής του προσπάθησε να σπάσει ένα ποτήρι. Ο Βαγγέλης επιχείρησε να τον εμποδίσει, εκείνος όμως επέμεινε, με αποτέλεσμα να το σπάσει τελικά και τα γυαλιά να κόψουν στο χέρι τον 21χρονο και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν ράμματα.

Στις συμπληρωματικές καταθέσεις περιγράφονται δεκάδες βίαια περιστατικά, ενώ ένας από τους σπουδαστές περιγράφει χαρακτηριστικά: «Φοβόμασταν ότι κάποια στιγμή θα τον σκότωναν!». Ένας άλλος κατέθεσε ότι ο Βαγγέλης είχε φτάσει σε απόγνωση: «Είχε φτάσει στα όριά του, κάτι που μας έδωσε να καταλάβουμε κάνοντας μια κίνηση με το χέρι στο κεφάλι του, σαν να έλεγε ότι τον είχαν τρελάνει. Μάλιστα ήταν στιγμές που έλεγε κάτι ασυναρτησίες, μουρμούριζε κάτι για παράθυρο, και καταλάβαμε ότι είχε φτάσει σε σημείο να θέλει να κάνει ακόμη και κακό στον εαυτό του για να γλιτώσει. Δεν άντεχε άλλο, είχε πιεστεί υπερβολικά!»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας, είπε χαρακτηριστικά στην Espresso: «Η προκαταρκτική διαδικασία είναι πιο λεπτομερειακή και ως εκ τούτου πολύ πιο διεξοδική σε σχέση με την ένορκη διοικητική εξέταση, με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία στην πορεία. Ήδη υπάρχουν πρόσωπα και πράγματα πιο ξεκάθαρα πλέον και ικανά να οδηγήσουν την πολύκροτη υπόθεση στο τέλος, δηλαδή στην απόδοση ευθυνών».

Σχετικές ειδήσεις