ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διώξεις για πορνογραφία - Ζητούσαν από 12χρονη άσεμνες φωτογραφίες

Διώξεις για πορνογραφία - Ζητούσαν από 12χρονη άσεμνες φωτογραφίες

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν κι ένας αλλοδαπός αναζητείται καθώς κατηγορούνται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων κατ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια 12χρονη μεταφέρθηκε μεθυσμένη σε παιδιατρική κλινική και όπως προέκυψε συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με τέσσερα άτομα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι τέσσερις ζητούσαν από το κορίτσι να τους στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ ένας από αυτούς της είχε στείλει αντίστοιχες φωτογραφίες.

Υπήρχαν επίσης, προτροπές και από τους τέσσερις προκειμένου, ο καθένας ξεχωριστά, να βρεθεί με την ανήλικη και να ενεργήσει ασελγείς πράξεις μαζί της.

Μετά από ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, εκδόθηκε εντολή για άρση του απορρήτου επικοινωνιών και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες και τις επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου. Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των δύο στην Αττική όπου κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής κι ένα τηλέφωνο.

Οι δύο (ηλικίας 29 και 24 ετών) συνελήφθησαν ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός 21 ετών που όπως προέκυψε έχει μετακομίσε σε άγνωστη διεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Σχετικές ειδήσεις