ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας (video)

Έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας (video)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας τα ξημερώματα της Τρίτης (24/11), με στόχο τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι των ΤΕΕΜ στο σημείο, κλειστή η Ξενοφώντος.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03.35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ που βρίσκονται στην οδό Ξενοφώντος 5, στην Αθήνα. Κοντά στα γραφεία, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο, η Πρεσβεία της Κύπρου καθώς και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο εκκωφαντικός κρότος της έκρηξης ακούστηκε σε πολλές γειτονικές περιοχές.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε γραφεία εφημερίδων, με τους άγνωστους να κάνουν λόγο για τοποθέτηση βόμβας στον ΣΕΒ και να δίνουν χρονικό περιθώριο 40' για την έκρηξή της. «Προσέξτε, δεν είναι φάρσα», φέρονται να τόνισαν στα τηλεφωνήματά τους οι άγνωστοι άνδρες.

Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία και Πυροσβεστική που πρόλαβαν να αποκλείσουν την περιοχή πριν εκραγεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος προκάλεσε εκταταμένες υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου.

Στην οδό Ξενοφώντος η οποία είναι ακόμα κλειστή, παραμένουν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία για την αστυνομική έρευνα που θα ακολουθήσει προς τον εντοπισμό των δραστών ενώ εξετάζεται και το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σάκο που αφέθηκε έξω από το κτήριο και ενεργοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την πάροδο του 40λεπτου.

Δείτε σκηνές από το σημείο της έκρηξης και περισσότερα βίντεο στο cnn.gr.

Σχετικές ειδήσεις