ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Περιστέρι: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της 16χρονης από τον πατέρα της

Περιστέρι: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της 16χρονης από τον πατέρα της

Ο καταλυτικός ρόλος της θείας του κοριτσιού και η επιμονή των αστυνομικών που εξάντλησαν όλα τα τεχνολογικά μέσα για να το σώσουν από τον πατέρα του.

Η φρικιαστική ιστορία, αποκαλύφθηκε χθες Πέμπτη (07/07) στο Περιστέρι, με τη σύλληψη ενός 44χρονου ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κατ' εξακολούθηση την 16χρονη κόρη του, επί 1,5 χρόνο.

Πριν από περίπου ένα μήνα, άρχισε το ταξίδι της λύτρωσης για την 16χρονη κοπέλα από το Περιστέρι. Ήταν η μέρα που πήγε με τη θεία της –η οποία είχε πιστέψει όλα όσα της περιέγραψε το κορίτσι- στο Τμήμα Ανηλίκων και μαζί κατήγγειλαν τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της.

Εκεί, ενώπιον των έμπειρων σε τέτοιες περιπτώσεις αστυνομικών, η κοπέλα έδωσε μια λεπτομερέστατη κατάθεση για το μαρτύριο που ζούσε επί ένα ολόκληρο χρόνο.

Τους περιέγραψε την ημέρα που τη βίασε πρώτη φορά και τους είπε πως έφτασε στο σημείο να την ενημερώνει εκ των προτέρων για τις «επισκέψεις» του.

Οι λεπτομέρειες ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία. «Καθόμουν κι έβλεπα τηλεόραση στο σαλόνι, ερχόταν και μου έλεγε “το βράδυ θα έρθω”, κι ερχόταν». Μάλιστα πολλές φορές ο 44χρονος την πήγαινε σε ένα δεύτερο σπίτι που είχε σε άλλη περιοχή της Αττικής όπου επίσης τη βίαζε.

Η βοήθεια της τεχνολογίας

Προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα είχαν όλα τα αδιάσειστα στοιχεία προκειμένου να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον 44χρονο, οι αστυνομικοί ζήτησαν εισαγγελική άδεια και προχώρησαν σε λεπτομερή έρευνα των δύο σπιτιών.

Κατέσχεσαν ένα χαλί, σεντόνια και κουβέρτες στα οποία ο πατέρας είχε αφήσει γενετικό υλικό κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών. Μάλιστα οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας μαζί με τους αστυνομικούς του τμήματος Ανηλίκων χρησιμοποίησαν ειδικά γυαλιά x-rayγια τον εντοπισμό σπερματικού υλικού.

Οι απαντήσεις που έλαβαν από τα εργαστήρια, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες που είχε κάνει η κοπέλα καθώς έδειξαν ότι το DNAπου βρέθηκε ανήκε σε αυτήν και τον πατέρα της.

Καθώς οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, η 16χρονη δεχόταν πολύ μεγάλες πιέσεις από το συγγενικό της περιβάλλον προκειμένου να αποσύρει τις καταγγελίες. Παρά το ότι της υπόσχονταν ότι «όλα θα σταματήσουν εδώ» και «θα σε βοηθήσουμε», εκείνη δεν υπέκυψε στις πιέσεις. Ούτως ή άλλως πάντως, επειδή το θύμα είναι ανήλικο, η έρευνα θα συνεχιζόταν αυταπάγγελτα.

Τελικά, ο 44χρονος πατέρας συνελήφθη και η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια όπου θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της αποπλάνησης παιδιού, της αιμομιξίας και της ασέλγειας μεταξύ συγγενών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σχετικές ειδήσεις