ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πανικός στην Πατησίων: Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε τρία τρόλεϊ (pics&vids)

Πανικός στην Πατησίων: Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε τρία τρόλεϊ (pics&vids)

Πανικός επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας (19/12/2016) όταν άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν κατά τρόλεϊ την ώρα που βρισκόταν στην οδό Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία τα λεωφορεία που πυρπολήθηκαν ήταν διερχόμενα από την οδό Πατησίων.

Τα δύο από αυτά μάλιστα, είχαν επιβάτες, καθώς εκτελούσαν τακτικό δρομολόγιο, αλλά ομάδα κουκουλοφόρων τα σταμάτησε, κατέβασαν τον κόσμο και τους έβαλαν φωτιά.

Το τρίτο τρόλεϊ ακολουθούσε χωρίς επιβάτες και ο οδηγός του όταν είδε την επίθεση το εγκατέλειψε, αλλά δεν το ασφάλισε καλά, με αποτέλεσμα να κυλίσει και να πέσει πάνω στο προπορευόμενο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες και να υποστεί και αυτό σοβαρές ζημιές.

Μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η Πατησίων, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

'Οπως έγινε γνωστό η ομάδα των αγνώστων στην συνέχεια, έσπασαν μερικά από τα τζάμια των οχημάτων, περιέλουσαν με έυφλεκτο υλικό τα οχήματα και πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλσμα να παραδοθούν στις φλόγες.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα οι οποίοι έσβησαν τις φωτιές, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ έχει κλείσει η οδός Πατησίων. Τα δύο οχήματα καταστράφηκαν και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Όπως έγινε γνωστό δεν κινδύνευσαν άτομα.

Σημειώνεται ότι λόγω των συχνών επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν περνούν από το σημείο μετά τις 10 το βράδυ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα απόψε ομάδα νεαρών, που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν μέσα σε μεγάλη ομάδα οπαδών της ΑΕΚ, που αναχωρούσε από το Ολυμπιακό Στάδιο, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ- Γιάννενα, έσπασε έξι ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newbomb.gr και βίντεο από την κατάσβεση της φωτιάς στα παρακάτω βίντεο:

Δείτε στο βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ που ακολουθεί τη στιγμή που τα λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες:

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις