ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Συνελήφθη ο τραυματιοφορέας - Ασκήθηκε δίωξη για 3 κακουργήματα

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Συνελήφθη ο τραυματιοφορέας - Ασκήθηκε δίωξη για 3 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινική δίωξης για τρία κακουργήματα σε βάρος του τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο τραυματιοφορέας διώκεται πλέον για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή, της της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αλλά και με το πλημμέλημα της της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελέα Χαιδώ Ζούγρη, η οποία μετά από παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ερεύνησε τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση δυο παιδιών ηλικίας 6 και 8 ετών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο τραυματιοφορέας, ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του, θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή για όσα κατηγορείται, αλλά αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.

Σημειώνεται, ότι η δράση του τραυματιοφορέα αποκαλύφθηκε, όταν μια ειδικευόμενη γιατρός και επιμελήτρια τον είδε την ώρα που τοποθετούσε τον καθετήρα σε ένα 6χρονο κοριτσάκι, να το αγγίζει στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ εκείνο βρισκόταν σε αναισθησία.

Ωστόσο, επειδή φοβήθηκε ότι ίσως δεν είδε καλά, αποφάσισε να παρακολουθήσει τις κινήσεις του, για να διαπιστώσει λίγο αργότερα ότι έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα σε ένα 8χρονο κορίτσι, λίγο πριν διασωληνωθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανάβει το «πράσινο» φως για άνοιγμα της κοινωνίας - Τα σενάρια για εστίαση, σχολεία, λιανεμπόριο