ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «Δράκο των Εξαρχείων»: Απολογείται την Παρασκευή

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «Δράκο των Εξαρχείων»: Απολογείται την Παρασκευή

Ο 23χρονος «Δράκος των Εξαρχείων» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο «Δράκος των Εξαρχείων» ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22/11, στον εισαγγελέα έπειτα από καταγγελίες σε βάρος του για έξι απόπειρες βιασμού, ανάμεσά τους και μια 13χρονη.

Σημειώνεται ότι κατά του 23χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή , για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής, από την εισαγγελία πρωτοδικών.

Οι Αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν τον δράστη το βράδυ της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών

Τι λέει η 26χρονη που τον αναγνώρισε

Η 26χρονη που αναγνώρισε τον 23χρονο Σύρο και επικοινώνησε με τις Αρχές έπειτα από τη δημοσιοποίηση των βίντεο, μίλησε στο MEGA για τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου.

«Με ακολούθησε από το αμάξι. Μιλάγαμε στα αγγλικά. Του φώναζα ότι θα πάρω την Aστυνομία. Τότε, βγήκε ένας κύριος από το μπαλκόνι και του είπε ‘τι κάνεις εδώ;’. Εγώ του είπα ότι αυτός ο άνθρωπος με ακολουθεί. Του λέει ‘φύγε’. Αυτός δεν έφευγε και του λέει ο άνδρας ‘φύγε μη κατέβω κάτω και γίνει χαμός’ και τότε ο άλλος ενοχλημένος έφυγε. Εμένα, δε μου έκανε κάποια επίθεση, αλλά με ακολουθούσε. Όποτε στεκόμουν, στεκόταν κι αυτός. Όποτε έστριβα, έστριβε κι αυτός».

Και συνέχισε η 26χρονη περιγράφοντας: «Με πλησίασε. Να’ ναι καλά ο άνθρωπος που πήγε και τον έδιωξε. Πριν μία εβδομάδα ήταν μεσάνυχτα και κράταγε μια μπύρα στο χέρι. Πήγα στην αστυνομία και τον ταυτοποίησα χθες».

Στην συνέχεια είπε: «Στις κοπέλες να πω να είναι γενικά με λίγο τσαμπουκά γιατί οι περισσότεροι είναι θρασύδειλοι. Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε αυτές ό,τι και να κάνουν. Εγώ ήμουν ενοχλημένη κιόλας, ήταν μικρόσωμος. Αν ήταν πιο μεγάλος σίγουρα θα ήμουν πιο φοβισμένη αλλά, όχι δεν έδειξα σε καμιά περίπτωση φοβισμένη».

Το βίντεο ντοκουμέντο που τον «πρόδωσε»

Ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να οδηγηθούν στα ίχνη του μέσα από ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Πρόκειται για την επίθεση του 23χρονου κατά της 18χρονης Κ.Μ. που έγινε το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου επί της Λ. Ποσειδώνος στη Γλυφάδα Αττικής, πλησίον καταστήματος με γνωστής αλυσίδας εστίασης.

Ο δράστης προσέγγισε τη νεαρή, και αρχικά ξεκίνησε να αυνανίζεται. Αντιδρώντας η παθούσα διέφυγε από το σημείο, καλώντας τηλεφωνικά φιλικό της πρόσωπο.

Ο δράστης την ακολούθησε και προκειμένου να την ακινητοποιήσει και της επιτέθηκε, κλείνοντας της με το χέρι του το στόμα και τη μύτη, πλην όμως η παθούσα αντιστάθηκε με αποτέλεσμα την πτώση τους στο έδαφος, από την οποία προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της, ενώ ακολούθως ο δράστης διέφυγε τρέχοντας, καθώς στο σημείο προσέγγισε το φιλικό της πρόσωπο που είχε καλέσει σε βοήθεια.

Η πρώτη επίθεση στα Εξάρχεια

Η πρώτη επίθεση στα Εξάρχεια σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, με θύμα μια παθολόγο στην οδό Στουρνάρη.

Η γιατρός στο επάγγελμα, αντιστάθηκε, και ο συνεργάτης της άκουσε τις φωνές και κυνήγησε τον Σύρο. Αυτή η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο και αποτέλεσε την βάση για να ξεκινήσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, την αναζήτησή τους για την ταυτοποίηση του δράστη.

«Είδα να παλεύουν ο 'δράκος' με την 29χρονη κοπέλα»

Παράλληλα, οι μαρτυρίες από τις επιθέσεις του «Δράκου των Εξαρχείων» προκαλούν ανατριχίλα.

Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα (ένα από τα θύματα) από τα χέρια του 23χρονου μίλησε στον ALPHA, για τις στιγμές που είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του, με την μάχη σώμα με σώμα που έδωσε η γυναίκα να σωθεί.

«Βρισκόμουν μέσα στο κατάστημα και ξαφνικά άκουσα φωνές και ουρλιαχτά. Είδα απλά να παλεύει ο άνδρας με την κοπέλα. Μου βγήκε αυθόρμητα μια φωνή η οποία τον έκανε να σταματήσει και άρχισε να κατεβαίνει προς τα κάτω. Το πρώτο μέλημά μας ήταν να κοιτάξουμε την κοπέλα γιατί ήταν σοκαρισμένη. Όταν την ρώτησα τι συνέβη, μου είπε πως πήγε να με βιάσει», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας σε μια εκ των επιθέσεων του 23χρονου Σύρου.

Σχετικές ειδήσεις