ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έδωσε «μάχη» για να σπάσει τα ισόβια - Η επόμενη ημέρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έδωσε «μάχη» για να σπάσει τα ισόβια - Η επόμενη ημέρα
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ανέκφραστη, ήρεμη και ψύχραιμη άκουσε το δικαστήριο να την κηρύσσει ένοχη για τη δολοφονία του παιδιού της η Ρούλα Πισπιρίγκου, που λίγο μετά την έκδοση της απόφασης συνομιλούσε με την οικογένεια της σε χαλαρό τόνο.

Η 35χρονη, μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει -προσωρινά τουλάχιστον- τη «μάχη» για να σπάσουν τα ισόβια. «Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας που λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε λόγο για «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο» και «μεγάλη δικαστική πλάνη».

Σε μια κίνηση απαξίας προς το δικαστήριο που την έκρινε ένοχη, ο συνήγορος της αποχώρησε από την αίθουσα ενώ εκείνη ανάμενε σιωπηλά να ακούσει την ποινή καθείρξεως της. Ακριβώς δυο χρόνια παρά μια ημέρα από τη σύλληψη της στις 30 Μαρτίου 2022, η 35χρονη κρίθηκε ένοχη για το ειδεχθέστερο των αδικημάτων, τη δολοφονία του ίδιου της του παιδιού.

Έπειτα από 14 μήνες και 99 συνεδριάσεις η πρόεδρος της έδρας Μαρίνα Ευαγγέλου είπε το περίφημο «λύεται η συνεδρίαση, αλλά μόλις ενημέρωσε την κατηγορούμενη ότι έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, εκείνη απάντησε εκνευρισμένη: «Έχω ασκήσει ήδη!».

Το σκεπτικό και το κίνητρο

Το κατηγορητήριο ήθελε την 35χρονη να έχει δολοφονήσει το παιδί της με κεταμίνη, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ο τρόπος που την προμηθεύτηκε ή την χορήγησε. Το σκεπτικό του δικαστηρίου θα γίνει γνωστό τους επόμενους μήνες όταν θα καθαρογραφεί η απόφαση, αλλά ήδη από την προδικασία και την ακροαματική διαδικασία το κίνητρο που αποδόθηκε στην Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν η εμμονή της με το Μάνο Δασκαλάκη.

«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!» είχε πει ζητώντας την ενοχή της η εισαγγελέας της έδρας, ενώ ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο την είχε χαρακτηρίσει «εμμονική, κτητική, διαρκώς τελούσα σε κατάσταση αντιζηλείας και διεκδίκησής του (Δασκαλάκη) από άλλες γυναίκες».

Εκείνη κατά την 9ήμερη απολογία της είχε επιχειρήσει να αποδομήσει το κίνητρο που τις απέδιδαν, χαρακτηρίζοντας τον πρώην σύζυγο της ως «άνθρωπο στο τρίτο υπόγειο». Βέβαια, κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου σχολιάσει απαντώντας ακριβώς σε αυτή τη φράση πως η κατηγορουμένη «ξέχασε ότι αυτόν τον άνδρα, αυτού του επιπέδου έκανε τα πάντα για να τον έχει μαζί της. Δε ζήτησε να χωρίσει για να λυτρωθεί. Ήθελε να μείνει μαζί του αν και την απάτησε, την εξευτέλισε κι εκείνη έμεινε εκεί. Τον ήθελε κοντά της».

«Ανόητο» είχε χαρακτηρίσει το κίνητρο που της αποδόθηκε και χαρακτήρισε «λάθος επιλογή» συντρόφου τον 35χρονο. Η ωραία σχέση των δυο συντρόφων, όπως την περιέγραψαν αρχικά και οι δυο στις καταθέσεις τους, κλονίστηκε από τιςαπιστίες και τις απώλειες των παιδιών τους τους. Η αρχική κοινή συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή έδωσε τη θέση της σε μηνύσεις, ένα διαζύγιο και καβγάδες με κορυφαίο αυτόν που έγινε έξω από την δικαστική αίθουσα προ λίγων ημερών.

«Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου! Θέλεις παιχνίδι με τους δημοσιογράφους!» φώναξε η 35χρονη στον Μάνο Δασκαλάκη με εκείνον να της απαντά: «Για ποια παιδιά λες; Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ, π@@@@@@, θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

«Σε κάθε τσακωμό το τερματίζαμε. Λεκτικά φτάναμε στο χωρισμό αλλά όχι στην πράξη» είπε εκείνος με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να υποστηρίζει πως δεν άντεχε τη «φαγωμάρα» του, περιγράφοντας πως «ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν. Του πήραμε ειδικά γάντια. Ήθελε iPhone, μηχανάκι, έβρισκα τρόπο να τα πάρει, για να μη μας πρήζει. Μετά άρχισε το τραγούδι. Αρχίσαμε μικρόφωνα, ακουστικά, κιθάρες, κονσόλες. Έγινε ο Πάριος ξαφνικά!» είπε προκαλώντας την οργή του.

Πλέον, η 35χρονη έχοντας καταδικαστεί για τη δολοφονία του μεγαλύτερου παιδιού της, θα πρέπει να πείσει ένα δεύτερο δικαστήριο ότι δεν ευθύνεται και για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις