ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οριστικά στο εδώλιο ο ηγούμενος Εφραίμ για το Βατοπαίδι

Οριστικά στο εδώλιο ο ηγούμενος Εφραίμ για το Βατοπαίδι

Οριστικά στο εδώλιο θα καθίσουν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και ακόμη 12 άτομα για την υπόθεση των… ιερών ανταλλαγών.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το υπ΄ αριθμ. 1221/2014 βούλευμά του απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του αρχικού παραπεμπτικού βουλεύματος, υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (σύμφωνα με το 2000/2013 παραπεμπτικό βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών) ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη. Μαζί τους θα δικαστούν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται, κατά περίπτωση, σε βάρος τους αφορούν στα αδικήματα της ηθικής ή φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι ενέργειες και οι πράξεις των συνολικά 14 κατηγορουμένων έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Σχετικές ειδήσεις