ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αθανασίου: Κόντρα σε παράδοση και φύση οι γάμοι ομοφιλόφυλων

Αθανασίου: Κόντρα σε παράδοση και φύση οι γάμοι ομοφιλόφυλων

Με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργόςΔικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απέκλεισεκάθε πιθανότητα να επιτραπεί στην Ελλάδα ο γάμοςμεταξύ ομοφυλόφιλων.

Ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στο Mega, έκανε σαφείς τις προθέσεις του, τονίζοντας πως όσο εκείνος είναι υπουργός Δικαιοσύνης και παραμένει στην εξουσία η σημερινή κυβέρνηση, δεν προτίθεται να πει το «ναι» σε μια τέτοια πρόταση.

Και διευκρίνισε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις και τη φύση του ανθρώπου, τονίζοντας πως δεν μπορεί καν να διανοηθεί.

«Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται τη φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος».

Για το σύμφωνο συμβίωσης, ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε και πάλι επιφυλακτικός και παρέπεμψε στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ειδική επιτροπή: «είναι λίγο επικίνδυνο να το λέμε έτσι, με μια μονοκοντυλιά, με μια γραφή να λέμε σύμφωνο συμβίωσης» ολοκλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχετικές ειδήσεις