ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προθεσμία για τους δύο συνεργούς του Ξηρού

Προθεσμία για τους δύο συνεργούς του Ξηρού

Προθεσμία για την προσεχή Παρασκευή προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή ζήτησαν και έλαβαν οι δυο φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που ερευνά υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι δύο συνελήφθησαν με βάση εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο κατηγορούμενοι όχι μόνο αρνούνται τις κατηγορίες αλλά πρόκειται να υποστηρίξουν ότι δεν γνώριζαν καν τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον 54χρονο Έλληνα, απόκακτο αστυνομικό, ο οποίος πριν από 12 χρόνια είχε συλληφθεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ εμπλέκεται και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων και όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ.Π. είχε επαφές με αρχινονό που βρίσκεται στη φυλακή. Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις επαφές των ποινικών με τους τρομοκράτες.

Σχετικά με τον δεύτερο κατηγορούμενο, είναι ο 37χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ο ενοικιαστής της γιάφκας στην Ανάβυσσο, όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός και εμφανιζόταν ως υπαξιωματικός του Ναυτικού. Μάλιστα, συστηνόταν ως «Θεοχάρης Χρυσάκης». Ο 37χρονος νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα το σπίτι και απέφυγε να κάνει μισθωτήριο. Σύστησε δε τον Ξηρό στον ιδιοκτήτη, ως «κύριο Νίκο», ο οποίος θα φρόντιζε το σπίτι και τον κήπο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο ενοικιαστής της γιάφκας είχε απασχολήσει τις Αρχές για αδικήματα του ποινικού μητρώου.

Σχετικές ειδήσεις