ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέο πρόσωπο στην υπόθεση Ξηρού ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Νέο πρόσωπο στην υπόθεση Ξηρού ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Έναν άνδρα ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Ξηρού και είχε νοικιάσει μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο, αναζητά η Αντιτρομοκρατική.

Αυτό προκύπτει μέσα από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί και η οποία βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδιοκτήτη της αποθήκης, ο οποίος αναγνώρισε από φωτογραφίες που του επέδειξαν οι Αρχές τον άνδρα ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 δέχθηκε κλήση από άγνωστο άνδρα που επιθυμούσε να νοικιάσει την αποθήκη.

«Λίγες ημέρες μετά συναντήθηκα με έναν άνδρα κοντά στην είσοδο της αποθήκης που με περίμενε. Ήταν περίπου 1,75 μ., ηλικίας περίπου 55 με 60 χρόνων, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος αδύνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητά του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο, προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά. Εν συνεχεία μου έδωσε το ποσό των 1.200 ευρώ που είχαμε συμφωνήσει για 3 μήνες».

Όμως, λίγο πριν λήξει το συμβόλαιο του τηλεφώνησε -όπως είπε - μία νεαρή γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως η κόρη του ενοικιαστή, με το όνομα «Άννα», ζητώντας του να ανανεωθεί η συνεργασία τους. Ο μάρτυρας επέμεινε στην προσκόμιση στοιχείων, κάτι που δεν έγινε και έτσι τελικά «χάλασε» η συμφωνία.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν νέες φωτογραφίες των συνεργατών του Ξηρού.

Συγκεκριμένα μια φωτογραφία της 22χρονη Αγγελικής, όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία, στην οποία δεν φορά γυαλιά.

aggeliki

Ενώ, δόθηκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του απότακτου αστυνομικού που φέρεται να συνεργαζόταν με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

theoxaris

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στις αρχές που δείχνουν ότι η νεαρή «Αγγελική», φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού, ενδιαφερόταν για την αγορά ποσότητας εύφλεκτου υλικού.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος εταιρείας, που εμπορεύεται χημικά και εργαστηριακά είδη, κατέθεσε ότι νεαρή κοπέλα την οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο της Αγγελικής, βρέθηκε στο κατάστημα στις 29 Δεκεμβρίου, καθώς ενδιαφερόταν για νιτρομεθάνιο. Η υπάλληλος, όπως αναφέρει, της εξήγησε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό: «Μου απάντησε ότι θα το χρησιμοποιούσε ο θείος της, ο οποίος βρίσκεται στην Εύβοια και ασχολείται με το μοντελισμό. Σε σχετική ερώτησή μου αναφορικά με την ποσότητα που θα χρειαστεί, αυτή μου είπε ότι θα χρειαζόταν 20 ή 40 λίτρα. Εν συνεχεία παρότι μου φάνηκε υπερβολικό το νούμερο για τη συγκεκριμένη χρήση, τη ρώτησα στοιχεία αναφορικά με την εταιρεία του θείου της για να κάνω επιβεβαίωση. (...) Διευκρίνισα εκ νέου τις προϋποθέσεις αποδοχής μιας ενδεχόμενης παραγγελίας και εν συνεχεία αποχώρησε. Έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει νεότερη επικοινωνία».

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται και οι καταθέσεις των γονιών της Αγγελικής.

Ο πατέρας της νεαρής κατέθεσε ότι «οι επικοινωνίες μας μέσω τηλεφώνου ήταν γενικά αραιές μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού. Αρχές καλοκαιριού επέστρεψε στο οικογενειακό μας σπίτι. Τελευταία φορά την είδα περί τα τέλη Αυγούστου. Όταν έφυγε μου είπε ότι θα πήγαινε στην Κομοτηνή για να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Μαζί της πήρε λίγα ρούχα».

Από την πλευρά της η μητέρα της κατέθεσε: «Αρχές καλοκαιριού μου ανέφερε πως ήθελε να κάνει μία εργασία σχετικά με τη σχολή της. Η εργασία σχετιζόταν με φυλακισμένους και συγκεκριμένα θυμάμαι πως μου είχε πει με πολιτικούς κρατούμενους. Δεν μου είχε αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο. Δεν γνωρίζω αν τελικά επισκέφθηκε κάποια φυλακή. Μου είχε αναφέρει ότι θα πραγματοποιούσε κάποια στιγμή επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε».

Διαβάστε επίσης:

Οι επαφές του αρχινονού με τους «Πυρήνες» και τον Ξηρό (pics)

Νόμιμη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 110.000 τ.μ στο Καβούρι

Οργή λαού κατά Σαμαρά στο Περιστέρι

Σχετικές ειδήσεις