ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέο... χτύπημα στη Δικαιοσύνη;

Νέο... χτύπημα στη Δικαιοσύνη;

Νέο «χτύπημα» στην δικαιοσύνη που γεννά πολλά ερωτηματικά,μόλις λίγα 24ωρα μετά τηνποινή - «σκάνδαλο» στον Παπακωνσταντίνου, αυτή τη φορά στην έναρξη της δίκης για τοσκάνδαλο τηςProton Bank.

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ – ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΥΓΟΔΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ... ΕΠΙΦΥΛΑΧΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Πρωτόγνωρο για τα δικαστικά χρονικά περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Τη στιγμή που δινόταν μάχη μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και έδρας για διάφορα διαδικαστικά ζητήματα εμφανίστηκαν από το πουθενά τρεις δικηγόροι οι οποίοι δήλωσαν ότι εκπροσωπούν τους τέσσερις καταζητούμενους για την ίδια υπόθεση και συγκεκριμένα τον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη και το γιο του Γιώργο, την Ελένη Σκούρα και το σύζυγό της Αντώνη Λιβά. Και αντί το δικαστήριο να ζητήσει εξηγήσεις για τη στάση (φυγοδικία) των εντολέων τους αντ' αυτού οι δικηγόροι με περίσσιο ύφος – σύμφωνα με παριστάμενους στη διαδικασία- «απαίτησαν» ουσιαστικά την ανάκληση των ενταλμάτων σύλληψης των τεσσάρων εντολέων τους που εκκρεμούν εις βάρος τους!

Τα εν λόγω εντάλματα εκδόθηκαν όταν οι τέσσερις δεν εμφανίστηκαν να απολογηθούν στο στάδιο της ανάκρισης και κατά τους δικηγόρους τους πρέπει να ανακληθούν με το σκεπτικό ότι αυτά επιδόθηκαν σε «σεκιουριτάδες», της εταιρείας Κυριακίδη. Το πλέον κωμικοτραγικό είναι πως το δικαστήριο αντί να απορρίψει πάραυτα το παράλογο αίτημα επιφυλάχθηκε να απαντήσει! Αυτή η στάση της έδρας ως ήταν φυσικό και επόμενο, εξόργισε τους συνηγόρους υπεράσπισης ορισμένων κατηγορουμένων, ενώ λόγω κωλύματος στο πρόσωπο άλλων συνηγόρων υπεράσπισης τελικά το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση του για τις 24 Απριλίου.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διοριστούν δικηγόροι ad hoc, στη θέση όλων όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση. Πρόταση, η οποία προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των δικηγόρων, που έκαναν λόγο ακόμη και για καταπάτηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον γνωστό επιχειρηματία, μαζί του κατηγορούνται ακόμη 42 πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Ειδικότερα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σωρεία κακουργηματικών πράξεων που κατά περίπτωση αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία. Σε κάποιους από τους κατηγορουμένους, η κατηγορία αποδίδεται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του επιχειρηματία, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012 και παρέμεινε έγκλειστος επί 18 μήνες για την υπόθεση, περιλαμβάνονται συνεργάτες του αλλά και πρώην στελέχη της τράπεζας όπως οι Τρύφωνας Κολλίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις